ANA SE NIJE UBILA, NEGO JE UBIJENA! Darko Mladić prvi put progovorio o porodičnoj tragediji od koje se njegov otac nikad nije oporavio!


IZVOR: Republika - 04.07.2021 | 05:18


Darko Mladić otkrio je detalje iz privatnog života komandanta Ratka Mladića, stradanju svoje sestre Ane, telefonskim razgovorima sa ocem na koje ima pravo dok se nalazi u pritvoru Haškog tribunala.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Poznato je da godinama žive sa tragedijom od koje se Mladić nikada nije oporavio, smrti ćerke, inače izvanredne studentkinje Medicinskog fakuleta, koja je predstavljena kao samoubistvo.

- Njena smrt je previše sinhronizovana sa određenim događajima u tom periodu. Mogu samo da vam kažem da se to nije desilo da bi Goražde danas bilo srpsko - uveren je Darko Mladić.

Kaže da indicije i sumnje postoje, ali da nemaju konkretne dokaze.

- Definitovno, Ana nije izvršila samoubistvo nego je ubijena, postoje snimci određenih ljudi koji prete da će porodica Ratka Mladića biti ubijena ako ne posluša u određenom trenutku. Nećemo da izlazimo u javnost jer nemamo dokaza - naglasio je o gostujući na Kurir televiziji.

Otkrio je da ima pravo na kratke telefonske razgovore sa ocem, u kojima obično ne razgovaraju o tačklama optužnice nego o unucima i unukama.

- Pričamo o porodičnim stvarima, zanima se za unuke, kako uče, kako ide sport, studije. Uglavnom se zanima za decu! - obelodanio je Darko i dodao da će uskoro posete biti ponovo moguće kako bi mu dali snage, ali i on njima.