SAMO SRBI NE MOGU DA BUDU SRBI! Vučić posle drakonske presude Ratku Mladiću digao glas: NEMA POMIRENJA, AKO SE SVA KRIVICA SVALJUJE NA JEDAN NAROD!


IZVOR: Republika - 10.06.2021 | 10:53


"Ako neko misli da je moguće govoriti o poverenju, a stigmatizovati ceo narod, zaboravljajući na činjenice i uprkos činjenicama, onda tu rešenja nema", poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom različitih reagovanja u regionu i podizanja tenzija posle potvrđivanja presude Ratku Mladiću i sednice SB UN.

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Aleksandar Vučić

On je ocenio i da neki sve to koriste ne da bi govorili o prošlosti, već o budućnosti u kojoj treba da bude zaustavljena Srbija.

- Za nas je važno da izvučeno pouke iz pošlosti i šta smo loše radili, ali ne treba da gazimo po srpskim žrtvama - ukazao je Vučić.

On je objasnio da ćemo poštovanjem prema sopstvenim žrtvama imati pravo da o njima govorimo, ali pokazati poštovanje i za druge žrtve.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome zašto su ove teme naišle na različita tumačenja u Beogradu, Sarajevu i Banjaluci i zašto se koriste za podizanje tenzija, Vučić je rekao da je za Srbiju budućnost to koliko ima fabrika i koliko će radom da menja svoju budućnost, a ne da se bavi time koliko će nekoga da mrzi.

Foto: printskrin

- Naše je da se radujemo svakoj fabrici, svakom novom zaposlenom...To je naša pobeda, kada Fišer otvori fabriku tiplova, nove fabrike u Ćupriji, Svilajncu, Rekovcu...Samo tako idemo napred - poručio je Vučić.

On se osrvrnuo na to sa kolikom mržnjom je govorio jednog učesnik iz regiona na sednici SB UN, a govorio o našem narodu, o ljudim koji žive i u njegovoj zemlji, pitajući se šta očekivati od takvih ljudi.

- Nisu to ni bosanski ni hrvatski Srbi, već Srbi. Ovde nikada ne kazemo srpski Bošnjaci ili Hrvati. Samo Srbi nemaju pravom da budu Srbi - ukazao je Vučić.

Poručio je da smo se borili na SB UN i da ćemo se boriti i u Briselu, a da je stalna faza da ne razmišljamo o sukobima, da odgovorimo kada treba, ali da razmišljamo kako da idemo naopred i da otvaramo fabrike.