SNP: Nadležni da provere kako je Jeremić kupio stan na Vračaru od 1.000.000 evra!


IZVOR: Tanjug - 06.11.2017 | 16:21


Srpska narodna partija (SNP) podržala je zahtev Narodne stranke da se ispita poreklo imovine predsednika SNP Nenada Popovića, ali je zatražila da se ispita i imovina predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića.

Foto: Tanjug

Nenad Popović, predsednik SNP

Kako navode u saopštenju, Jeremić je jedan od "lidera Vlade u vreme kada su izvršene najveće državne zloupotrebe u istoriji Srbije", te traže da se proveri kako je Jeremić kupio stan na Vračaru vredan milion evra u vreme dok je bio ministar spoljnih poslova i predavao Kosovo Albancima.

- Sigurno je da taj stan nije mogao da kupi od ministarske plate - navodi SNP.

Ta stranka je pozvala nadležne institucije da istraže i kako je Jeremić kao kandidat za predsednika Srbije potrošio pet miliona evra na kampanju i iz kojih izvora je ta kampanja bila finansirana.

- Za razliku od Nenada Popovića koji već dve i po decenije ima uspešan biznis i svoje kompanije, i koji je sve što je stekao, stekao pre ulaska u politiku, Vuk Jeremić osim politike i života na račun države nikada ništa nije radio ali se izgleda kao niko u Srbiji skućio od ministarske plate na Vračaru - dodaju u SNP.

Narodna stranka ranije danas zatražila je da se ispita poreklo imovine predsednika SNP i ministra Nenada Popovića, a koji se pominjue u "rajskim papirima".

Popović je na te napise reagovao i saopštio da nijedna njegova kompanija nije registrovana u „ofšor" zonama, koje se pominju u istraživanju "Rajski papiri". 

- Sve moje kompanije registrovane su u Rusiji i Evropi. I što je najvažnije, sve moje kompanije deklarisao sam kao nosilac državne funkcije u Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije - naveo je Popović u izjavi za javnost.