TAJKUN ĐILAS PODRŽAO SRBOMRZCA BAJDENA! I još zamera Vučiću što je bio odličan sa Trampom, koga on zavarava?


IZVOR: Tanjug, Republika - 08.11.2020 | 05:29


Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas ocenio je večeras, nakon što je proglašena pobeda Džoa Bajdena na predsedničkim izobrima u SAD, da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić podrškom Donaldu Trampu tokom predizbirne kampanje "ugrozio državne interese i međunarodnu poziciju Srbije".

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Dragan Đilas

Ðilas u saopštenju navodi i da se Vučić praktično mešao u američku predizbornu kampanju, a kao primere navodi potpisivanje Vašingtonskog sporazuma koji, kaže, nije koordinisan sa Evropom, kao i "javno pozivanje" američkih Srba da glasaju za Trampa.

- Aleksandar Vučić i Ivica Dačić su bili deo Trampove kampanje. Tramp je izgubio izbore. Bajden je novi predsednik Amerike. I šta ćemo sad? - napisao je Ðilas.


Ðilas smatra da postoji realna opasnost da Srbija snosi posledice, zato što je njen predsednik, kako navodi, "igrao na sve ili ništa", jer je mislio da će dobiti podršku SAD "da radi u Srbiji šta god hoće naredne četiri godine".
 
$bp("Brid_04763563", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

 


Optužio je i medije za koje kaže da ih kontroliše Vučić da su prethodnih dana "najgorim rečima napali novog američkog predsednika, tvrdeći da je pokrao izbore".