VAŽAN POMAK! Ambasada Italije saopštila: Uvedene olakšice za ulazak iz Srbije!


IZVOR: Tanjug, Republika - 21.09.2020 | 17:03


Ambasada Italije u Beogradu saopštila je da se od danas primenjuje novi režim za ulazak iz Srbije i da su uvedene određene olakšice.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Foto: Ilustracija

Uredbom Ministarstva zdravlja Republike Italije od danas 21. Srbija je uvrštena na listu E, tako da je iz Srbije sada moguće ući u Italiju samo ukoliko postoje sledeći razlozi, a to su: rad, zdravstveni razlozi, studiranje, apsolutna hitna potreba, povratak na mesto boravišta, stanovanja ili prebivališta, saopštila je Ambasada.

Takođe, mogu ući lica koja su u dokazanoj i stabilnoj emotivnoj vezi (iako ne žive zajedno) sa državljanima Italije/EU/Šengena, ili sa fizičkim licima koja imaju stalni boravak u Italiji (osobe sa dugim boravkom), koja su se uputila u mesto boravišta/stanovanja/prebivališta svog partnera (u Italiji).

Kako se precizira, ovi navedeni razlozi ne odnose se na turistička putovanja.

Pri ulasku je neophodno pokazati na uvid ličnu izjavu (autodićiarazione).

 
$bp("Brid_00707167", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});


Za one koji ulaze u Italiju svakako ostaje na snazi obaveza karantina za boravke koji su duži od 120 sati, zajedno sa drugim izuzecima, ukazuje se u saopštenju.

“Ovo je važan pomak, koji je načinjen zahvaljujući značajnim rezultatima koje je Srbija postigla u borbi protiv koronavirusa”, izjavio je ambasador Karlo Lo Kašo.