REBIĆ ODGOVORIO ĐILASU: O mom radu govore rezultati!


IZVOR: Republika - 07.05.2020 | 15:43


Direktor policije Vladimir Rebić reagovao je saopštenjem na uvrede koje je na račun pripadnika MUP izneo lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas.

Foto: MUP Srbije

Vladimir Rebić

Saopštenje MUP prenosimo u celosti.

„Povodom današnjeg obraćanja Dragana Đilasa, obaveštavam javnost da sam kao policijski službenik i profesionalac, koji u Ministarstvu unutrašnjih poslova radi već punih 28 godina, na mesto direktora policije imenovan odlukom Vlade Republike Srbije i to nakon sprovedenog javnog konkursa. 

Ne želim da ulazim u raspravu sa političarima, poput Đilasa, i time budem uveden u njihove intrige i manipulacije, jer smatram da o radu Direkcije policije, a samim tim i o mom ličnom radu, jedino treba da govore i svakako najbolje govore rezultati. A rezultati koji su ostvareni u prethodnom periodu, po mom ličnom ubeđenju, su na korist i zadovoljstvo ogromnog dela građana Srbije, koji žele da žive u bezbednoj državi.

Podsetiću samo, da broj izvršenih krivičnih dela u Srbiji beleži konstantan pad iz godine u godinu i da je u 2019. bio ubedljivo najmanji u poslednje dve decenije. Istovremeno, količina oduzetih narkotika na teritoriji Srbije bila je takođe rekordnih 7,3 tona, što je za 460 % više u odnosu na 2009. godinu, kada smo zaplenili 1,3 tonu narkotika. Svi ovi rezultati su svakako proizvod rada policije u borbi protiv kriminala. 

Naša borba protiv dilera droge je apsolutno profesionalna i ne poznaje bilo kakavu zaštitu prema bilo kom narko-dileru, bez obzira na njegovu pripadnost klanu ili njegovo političko opredeljenje. I tako će biti i ubuduće.“