DRAGOCENA POMOĆ! Vulin: Rusi do sada dezinfikolavi 84 objekta


IZVOR: Tanjug - 20.04.2020 | 15:11


"Pripadnici Oružanih snaga Ruske Federacije do sada su u Srbiji dezinfikovali 84 objekta, a ruski medicinski timovi posetili su 103 bolnice, kasarne i klinike", kazao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Aleksandar Vulin

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je naveo da su ruski stručnjaci često menjali srpske lekare u radu na resporatorima i tako konkretno pomogli ljudima da se osete bolje i našim lekarima da se odmore.

Ministar je danas sa general-majorom Mihailom Černišovim obišao kasarne "General Pavle Jurišić Šturm" u Požarevcu u kojoj su dezinfekciju zajedno obavili mobilni timovi jedinica atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije i vojni stručnjaci ABHO jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije angažovani na sprovođenju mera u cilju sprečavanja širenja virusne infekcije Kovid-19.


- Nama mnogo znači njihova podrška i pomoć, mnogo nam znače iskustva koja su nam preneli, a daju nam i izuzetan primer koliko su vredni, koliko su posvećeni i koliko su strpljivi, i koliko za njih nema nerešivih zadataka. Ni srpska vojska ne zaostaje u tome i za srpsku vojsku nema nerešivih zadatka i mi smo tu da radimo za svoj narod. Sa ovakvom vojskom Srbija može da bude mirna - zaključio je ministar Vulin.

Govoreći o zajedničkom angažovanju, general-major Mihail Černišov, koji predvodi ekspertske timove Oružanih snaga Ruske Federacije, istakao je da su pripadnici dveju vojski izvršili svoj zadatak za ocenu odlično.

- Mi Rusi, znamo svoje kapacitete, resurse i mogućnosti, ali danas smo videli da su i pripadnici Vojske Srbije odlični stručnjaci i da dobro rade svoj posao - rekao je Černišov i dodao da će se i u narednom periodu nastaviti angažovanje jedinica na izvršenju zadataka.

Černišov je posebno zahvalio ministru odbrane zbog toga što je predlog Oružanih snaga Ruske Federacije o angažovanju ABHO jedinica bio odobren u veoma kratkom roku, izrazivši uverenje da će i ovaj posao biti uspešan.