Ivica Dačić otkrio da li je Srbija protiv zaoštravanja odnosa sa Crnom Gorom!


IZVOR: Tanjug, Republika - 24.06.2019 | 11:05


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je zvanično saopštio da li je Srbija protiv zaoštravanja odnosa sa Crnom Gorom!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Ivica Dačić

- Srbija je apsolutno protiv zaoštravanja odosa sa Crnom Gorom, kao i zaoštravanja odnosa između srpskog i crnogorskog naroda - izjavio je Dačić danas i izrazio očekivanje da će Crna Gora poštovati prava srpskog naroda koji živi na njenoj teritoriji.

Dačić, upitan kakvo mišljenje Venecijanske komisije očekuje po pitanju predloga zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, rekao je da ne zna kakvo će mišljenje biti i da se nada da će ono biti takvo da spreči moguće probleme.

- Imajući u vidu da tu nije reč o nekim uvezenim Srbima, nego o Srbima koji žive vekovima u Crnoj Gori i kojih po popisu ima više od 30 odsto, očekujemo da država Crna Gora ima u vidu tu činjenicu i prava srpskog naroda koji tamo živi - rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa norveškom ministarkom spoljnih poslova Inom Eriksen Sorajde.

Dodao je da Srbija očekuje i da se izbegavaju stvari koje mogu da izazovu velike sukobe.

- Zato se i nadamo da će i mišljenje Venecijanske komisije biti takvo da spreči moguće probleme povodom tog zakona - rekao je Dačić.