Vučiću ne možete da postavljate ultimatume: Pokret socijalista žestoko odgovorio Crnogorcima


IZVOR: Tanjug - 20.06.2019 | 16:27


Pokret socijalista poručio je danas Crnogorskom pokretu da ni oni, niti bilo koja druga crnogorska politička organizacija neće naređivati Aleksandru Vučiću šta treba da radi, a još manje pretiti srpskom narodu i Vučiću lično.

Foto: Tanjug

Foto: Ilustracija

- Ako je neko racionalan, odmeren i pristojan, onda je to predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali Vučića ne možete da ucenjujete i postavljate ultimatume, jednostavno, sa predsednikom Srbije se tako ne razgovara - navodi se u saopštenju Pokreta socijalista dostavljenom medijima.

Vučić je, ukazuju, u ovom momentu jedini faktor mira i stabilnosti u regionu i samo zahvaljujući mudroj politici Vučića izbegnuti su brojni sukobi i nesreće. 

- Vučić i Srbija se nikada nisu mešali u unutrašnje odnose Crne Gore, niti to bilo kome iz Srbije pada na pamet. Vučić se nije mešao ni onda kada Crna Gora besramno prekraja granice države Srbije i priznaje nepostojeću državu na teritoriji Srbije - navode iz tog pokreta.

Ističu da je Srbija suverena, vojno neutralna država koja se ne meša u unutrašnja pitanja bilo koje države na svetu, posebno ne Crne Gore, ali ni Vučić ni Srbija neće dozvoliti da se bilo ko meša u unutrašnju politiku Srbije i njene odluke. 


- Aleksandar Vučić kao predsednik Srbije će uvek zaštiti svoju državu, ali i sve Srbe ma gde živeli, neka se niko ne nada da je moguće da se ponove novi Bljesci, Oluje i pogromi Srba, da mogu da se ponove nova maltretiranja i ponižavanja Srba i to svim treba da bude jasno - Srbi će biti zaštićeni - poručili su.