Vučić o odnosima Beograda i Skoplja: Moramo da štitimo obraz Srbije


IZVOR: Tanjug - 22.08.2017 | 17:59 >> 18:10


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nema nikakvog razloga za veliku brigu zbog krize u odnosima Beograda i Skoplja, ali je istakao da moramo da štitimo našu državu i obraz Srbije.

Foto: Tanjug

Ne da na Srbiju: Aleksandar Vučić

Svakako će se stvari između Makedonije i Srbije kretati u boljem smeru, poručio je predsednik Aleksanadra Vučić narodima i Srbije i Mekadonije. 

Navodeći da ne može nesto više da kaže, Vučić je ipak naglasio dve stvari: 

- Ne želimo sukobe, niti će ih biti, ali moramo da štitimo državu i obraz Srbije - rekao je Vučić za RTS i dodao da stoga ljudi mogu da budu mirni.

Ali, kako kaže, mi moramo da štitimo državu i obraz. 

On je istakao da su Srbi i Makedonci dva bliska i prijateljska naroda, te da gotovo da nema bližih u regionu.

- Druga važna stvar je da su Srbi i Makedonci veoma bliski narodi, nevezano za to kakve su im vlasti, i uveren sam da ćemo imati, i rukovodstvo Sbije i Makedonije, u daljim razgovorima uspeha i da ćemo to imati na umu i pronaći rešenje, jer ne postoje dva bliža naroda - rekao je Vučić. 

Kako je primetio, uvek je bolje kad se stvari otvore, jer se tada lakše i rešavaju. 

Makedonija će glasati za Kosovo u UNESCO

Vučić rekao je da zna da će Makedonija podržati članstvo Kosova i Metohije u Unesko i da je sada očigledno da pre tri meseca nisu govorili istinu. 

Vučić je izjavio da će o tome sutra otvoreno razgovarati s makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, da će odnosi između dve zemlje biti, ne baš sjajni i ne na najvišiem nivou, ali da će biti pristojni. 

- A kako sam znao da će promene mišljenje o Unesku...Dačić im je rekao, tačno im je rekao, i zato opet kažem da oni znaju šta mi sve znamo. 

Dačić je, dodaje dobro obavio svoj posao jer radi u interesu Srbije, rekao je predsednik, primetivši da to ne mora svima da se sviđa, te da oni nisu tu da bi se nekome sviđali, već da štite interese države.