DOS UKRAO "DEJTONAC" I HOLBRUKOVU GARANCIJU


IZVOR: Marija R. ILIĆ - 14.08.2017 | 19:00 >> 13:25


Posle 5. oktobra volšebno je nestao papir na kojem je Holbruk potpisao da Amerikanci nikada neće priznati nezavisnost Kosova. Uništen i izgubljen je i originalni primerak Dejtonskog sporazuma, otkrio je za Srpski telegraf šef diplomatije Ivica Dačić! Da su dokumenta uništena ili nestala, potvrđuju bivši državni funkcioneri, ali i nekadašnji ministri DOS. Dačić je ispričao da je istraživao kako su isparili sporazumi koju su za Srbiju i danas od ključne važnosti.

Foto: www.profimedia.rs

Slobodan Milošević

Dačić za naš list govori i o tome šta se dešavalo kada su hapsili Slobu i za šta je sve zaslužan bivši predsednik Srbije.

Šta o slučaju nestanka originalnog dokumenta govore Vojislav Šešelj, i bivši premijer Srbije Nikola Šainović, a kakve podatke ima nekadašnji demokrata Borko Stefanović?

Zašto bivši diplomata Vladislav Jovanović smatra da je petooktobarski prevrat za rezultat imao Srbiju kao "razvaljenu avliju" i da li on veruje da su Amerikanci, opijeni pobedničkim zanosom, imali interesa da potpišu Dejtonski sporazum?

Odgovore na ova pitanja, kao i sve detalje u vezi sa nestankom originalnog dokumenta Dejtonskog sporazuma pročitajte u utorak 15. avgusta u štampanom izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika!