OVAKVOG BRANIMIRA NESTOROVIĆA JOŠ NISTE VIDELI! Šok-slika kruži internetom, društvene mreže se usijale!


IZVOR: Milan JOVANOVIĆ - 02.03.2024 | 14:52


Ja sam svašta o sebi pročitao. Jedino nisam bio ustaša, ovo sve ostalo sam bio. Bio sam član Saveza komunista, što nikad nisam bio, svojevremeno je ovako govorio Nestorović, a onda se pojavila ova fotografija...

Foto: ST/Nemanja Pančić, Društvene mreže
OVAKVOG BRANIMIRA NESTOROVIĆA JOŠ NISTE VIDELI! Šok-slika kruži internetom, društvene mreže se usijale!

Na društvenim mrežama se pojavila šok-slika koja navodno dokazuje da je doktor Branimir Nestorović, koji u javnosti iznosi izrazito antikomunističke stavove, bio član Saveta komunista Jugoslavije!

Naime, na slici se vidi članska karta sa njegovim imenom i podatkom da je u SKJ od septembra 1979. Mada je autentičnost slike upitna, ona je izazvala mnogobrojne reakcije korisnika društvenih mreža - od tvrdnji da je osnivač pokreta "Mi-glas iz naroda" licemer koji krije svoju "ružnu prošlost", pa do tvrdnji da se radi o montaži njegovih političkih protivnika.

Nestorović nije odgovarao na pozive Republike do objave ovog teksta, ali je svojevremeno oštro dematovao priče o svojoj prošlosti.

- Ja sam svašta o sebi pročitao. Jedino nisam bio ustaša, ovo sve ostalo sam bio. Bio sam član Saveza komunista, što nikad nisam bio. Bio sam u svim mogućim partijama, što nisam bio. Kontroverzni lekar... Neke sam čak i tužio prvi put u životu, jer su me vređali - rekao je Nestorović.

Inače, u jednom intervjuu je ispričao da mu je otac bio šef Saveza komunista za valjevski srez i da je to spaslo njegovog ujaka da ne ode na Sremski front.

- Ja sam prilično rascepljena ličnost. Moja majka je bila građanska opcija a otac je bio do kraja komunista. Pravi iskreni komunista. Umirao je u bolnici i kaže mi: "Idi plati članarinu, nisam je platio za dva meseca, buniće se ovi". Staljina je obožavao ali nije smeo da priča o tome - pričao je Nestorović.

Dodao je da je njegova baba mrzela Tita:

- Kad je on umro, baba je rekla: "Sad sam izvršila svoj životni zadatak da nadživim onog skota". Ona je umrla sa 89 godina. Nije bila bolesna, jednostavno je odlučila da umre. Legla je u krevet i rekla - dosta. I nije više htela da jede... Imala je 30 kilograma kada je umrla. Tad sam video da čovek može da umre zato što je odlučio da umre.

BONUS VIDEO: