OPERISAN RATKO MLADIĆ! Generalu ugrađen pejsmejker, porodici ne daju njegovu lekarsku dokumentaciju!


IZVOR: Republika/A.D. - 15.01.2024 | 17:35


Sin Ratka Mladića otkrio je detalje generalove operacije.

Foto: Tanjug/AP
OPERISAN RATKO MLADIĆ! Generalu ugrađen pejsmejker, porodici ne daju njegovu lekarsku dokumentaciju!

General Ratko Mladić operisan je 8. januara u holandskoj bolnici gde mu je ugrađen pejsmejker, a već narednog dana je vraćen u pritvorsku sobu u Sheveningenu i javio se porodici da je dobro.

Njegov sin Darko Mladić ističe da je njegovom ocu srce oslabilo pre godinu i po dana nakon preležane korone.

- Srpski lekari specijalisti, koji su gledali tu njegovu dokumentaciju, mišljenja su da po svim parametrima i indikacijama on nije pacijent za pejsmejker i predlagali su drugi način lečenja - kaže Darko Mladić za Novosti i dodaje da naši lekari smatraju da je generalu ugrađen pogrešan tip pejsmejkera:

Foto: Tanjug/AP

Ratko Mladić operisan u Hagu

- Za ovaj pejsmejker koji mu je sada ugrađen naši specijalisti smatraju da nije trebalo takav da mu se ugradi, jer je taj potencijalno opasan za njegov život i ako je već morao da mu se ugradi onda je u obzir dolazio drugi tip, koji je za njegovo stanje bio prihvatljiviji. Holandski lekari to nisu hteli da prihvate, insistirali su na ovom pejsmejkeru i ugradili su ga po svaku cenu.

Kada je saznao za operaciju u pritvoru, Ratko Mladić je potpisao saglasnost, koju je potom povukao. Međutim, nekoliko puta su ga ubeđivali da prihvati da ide na zahvat, što je na kraju i uradio.

- U danu kada su ga prebacili u bolnicu porodica je dobila obaveštenje o tome. Prethodno nam ništa nisu rekli. On nam se sutradan javio i rekao samo da je dobro. Mi nemamo nikakve izveštaje da vidimo o čemu se tačno radi i kakvi su mu nalazi. U Hagu su promenili pravila i sada porodici i advokatima više ne dostavljaju njegovu zdravstvenu dokumentaciju.

Foto: Printskrin/RTV PINK

Darko Mladić

Podsetimo, pre nekoliko meseci su srpski specijalisti utvrdili da generalu Mladiću u pritvoru daju prevelike doze beta blokatora, koji mu usporavaju rad srca. Nakon toga se porodica žalila, a onda su mu lekari u pritvoru naglo ukinuli lekove, što je pogoršalo njegovo stanje. Nakon još jedne žalbe porodice, dobio je nove lekove. 

Porodica je više puta ukazivala da generala u Hagu ne leče dobro, da su naši lekari utvrđivali brojne propuste, da se kasnilo sa terapijama ili insistiralo na nekima koje nisu davale rezultate.

BONUS VIDEO