TEROR KURTIJEVOG REŽIMA NA DELU: Punih 10 dana blokira administrativne prelaze, na KiM nema osnovnih potrepštona za Srbe


IZVOR: Republika - 03.10.2023 | 13:29


Već punih 10 dana sever Kosova je potpuno odsečen od uže Srbije. Niko ne sme da pređe administrativnu liniju. Nedostaju osnovne potrepštine - rekao je državni sekretar u Ministarstvu Igor Starović

Foto: RINA
TEROR KURTIJEVOG REŽIMA NA DELU: Punih 10 dana blokira administrativne prelaze, na KiM nema osnovnih potrepštona za Srbe

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, ocenio je danas da je situacija na severu Kosova i Metohije postala alarmantna i da zbog zatvaranja administrativnih prelaza nedostaju osnovne potrepštine, uključujući lekove.

- Već punih 10 dana sever Kosova je potpuno odsečen od uže Srbije. Niko ne sme da pređe administrativnu liniju. Nedostaju osnovne potrepštine, uključujući medicinske zalihe - lekovi, kiseonik, vakcine za bebe itd - naveo je Starović na društvenoj mreži X (Tviter).

Državni sekretar je zaključio da je ovo jasna pokazatelj da se nesmetana vladavina militarizovane kosovske policije širom regiona nastavlja.

Ugrožene i bebe

Sedam beba u porodilištu u KBC Kosovska Mitrovica čeka da primi be-se-že vakcinu koja se daje odmah po rođenju, a u toj zdravstvenoj ustanovi nema više ni vakcina protiv tetanusa.

Ovo je za Kosovo onlajn potvrđeno od nadležnih iz Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica.

Sedam beba u porodilištu KBC Kosovska Mitrovica čeka na be-se-že vakcinu što znači da je u nedostatku i da je više nemamo. Imamo probleme i kada je u pitanju i vakcina protiv tetanusa - kažu iz Zavoda.

BONUS VIDEO