NEĆE DA MOŽE! SRBI OSLOBODILAČKA VOJSKA KOSOVA?! Pljušte nove ostavke na Kosmetu - još dva NAŠA ČOVEKA dala otkaz u tzv. Kosovskoj policiji!


IZVOR: Republika - 19.08.2023 | 10:30


Ostavke su usledile nakon što je premijer Kurti izjavio da je kosovska policija naslednica tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Foto: Tanjug/AP
NEĆE DA MOŽE! SRBI OSLOBODILAČKA VOJSKA KOSOVA?! Pljušte nove ostavke na Kosmetu - još dva NAŠA ČOVEKA dala otkaz u tzv. Kosovskoj policiji!

Dvojica srpskih policajaca su nedavno podnela ostavke u takozvanoj kosovskoj policiji kao reakciju na kontroverzne izjave premijera privremenih prištinskih institucija, Aljbina Kurtija. Ovi otkazi dodatno pojačavaju napetosti u odnosima između Srpske zajednice na Kosovu i kosovskih institucija.

Ostavke su usledile nakon što je premijer Kurti izjavio da je kosovska policija naslednica tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Ova izjava je izazvala oštre reakcije Srpske zajednice i doprinela pogoršanju odnosa na Kosovu.

U četvrtak je saopšteno da su još sedmorica novih pripadnika tzv. kosovske policije iz redova srpske zajednice takođe podnela ostavke. Četvorica su svoje ostavke podnela u Leposaviću, dvojica u Zvečanu i jedan u Mitrovici. Ove ostavke naglašavaju duboko ukorenjene tenzije i razlike između različitih etničkih grupa na Kosovu.

Kosovska situacija i dalje ostaje kompleksna i osetljiva tema, sa mnogim izazovima u pogledu međuetničkih odnosa, političke stabilnosti i ekonomske održivosti. Izjave i postupci političkih lidera imaju značajan uticaj na ovaj region i dalje će zahtevati pažljivu analizu i diplomatske napore kako bi se očuvala stabilnost i izbegli potencijalni konflikti.

BONUS VIDEO