Basta sa direktorima preduzeća iz privatizacionog portfelja: Cilj je da sačuvate radna mesta uz našu pomoć


IZVOR: Republika - 09.12.2022 | 15:03


Ministar privrede Rade Basta sastao se danas sa direktorima preduzeća iz portfelja Ministarstva privrede kako bi čuo njihove probleme i predstavio plan za ubrzanje procesa privatizacije.

Foto: privreda.gov.rs
Basta sa direktorima preduzeća iz privatizacionog portfelja: Cilj je da sačuvate radna mesta uz našu pomoć

- Sledeća godina biće teška zbog globalnih neizvesnosti i energetske krize. Cilj je da, uz našu pomoć, sačuvate radna mesta i da rešavamo nagomilane probleme - poručio je Basta.

Proces privatizacije u Republici Srbiji traje jako dugo, istakao je ministar Basta, te dodao da će uložiti napor da se pronađe rešenje za 58 preduzeća koja su ostala u privatizacionom portfelju Ministarstva privrede.

- Moramo da podstaknemo privredni razvoj. Pojedina preduzeća u privatizacionom portfelju Ministarstva privrede imaju potencijal, za neke ima i kupaca, a ja sam spreman da vam pomognem da rešite probleme. Stečajni postupak može da bude rešenje koje dovodi do pokretanja poslovne aktivnosti kompanija i, kao što se u velikom broju slučajeva već pokazalo, do novog zapošljavanja, samo je bitno da ti procesi ne traju po 10 godina. Želim da čujem vaše probleme, na raspolaganju sam vam - poručio je ministar privrede.

Foto: privreda.gov.rs

Rade Basta

 

Direktori preduzeća su kao probleme naveli energetsku krizu, male plate i administrativne prepreke.

Zahvalili su ministru Basti jer ima sluha za njihove probleme i želi da uloži energiju u rešavanje brojnih pitanja.

Pojedini direktori preneli su ministru Radetu Basti pozdrave radnika koji vide njegovu želju da unapredi srpsku privredu.

Foto: privreda.gov.rs

Ministarstvo privrede

 

Ministar Basta zatražio je od svih direktora koji su prisustvovali sastanku da mu pošalju predloge rešenja za probleme njihovih preduzeća koje će njegov tim razmotriti.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar Ministarstva privrede Darko Mitrović, pomoćnik ministra zadužen za Sektor za privatizaciju, stečaj i industrijski razvoj Dragan Ugrčić i posebna savetnica ministra Mirjana Filipović.