OTKRITI KO SU POLITIČKI INSPIRATORI JEZIVE IDEJE: Potpredsednik Narodne skupštine oštro reagovao na vest da se pripremao atentat na Vučića!


IZVOR: Republika - 09.11.2022 | 12:29


Sve nadležne sluzbe i državni organi kao glavni priorotet imaju da otkriju ko su politički inspiratori jezive ideje za koju su "banditi" imali sve kapacitete.

Foto: TV Pink
OTKRITI KO SU POLITIČKI INSPIRATORI JEZIVE IDEJE: Potpredsednik Narodne skupštine oštro reagovao na vest da se pripremao atentat na Vučića!

Srpski političar, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Marinković oštro je reagovao na činjenicu da je kriminalni klan Belivuka i Miljkovića pripremao atentat na predsednika Republike Srbije Aleksandar Vučića, rekavši da je vreme da se otkriju politički inspiratori jezive ideje.

- Posle jučerašnjeg svedočenja svedoka saradnika Srđana Lalića u procesu protiv jednog od najsurovijih narko klanova u Evropi jasno je da je ključna intencija mafije, organizovanog kriminala i neprijatelja Srbije da fizički likvidiraju predsednika Srbije Aleksandra Vučića - izjavio je Vladimir Marinković.

Prema njegovim rečima, sve nadležne sluzbe i državni organi kao glavni priorotet imaju da otkriju ko su pored ovih egzekutora politički inspiratori jezive ideje za koju su "banditi" imali sve kapacitete i resurse da ga izvrše, ali su ih u poslednjem momentu sprečile naše sluzbe i na sreću građana Srbije pokazale da smo država koja može da zaštiti predsednika kao personifiaciju nezavisne i samostalne, vojno i ekonomski jake Srbije.

- Najznačajnije će biti da se otkrije sprega domaćih i stranih centara moći kojima već duže vreme smeta Vučić i snažna Srbija i koliko vidimo spremni su sve da urade kako bi naštetili njemu i našoj državi - kaže Marinković i dodaje:

- Smatram da bi i kao političari i kao društvo trebali da budemo svesni realne situacije i zato pozivam državne organe da se posvete bezbednosti predsednika Republike Srbije i podrže njegovu beskompromisnu borbu protiv kriminala i korpucije kao najveći državni i nacionalni priorotet.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije

Kako kaže Marinković, moramo biti svesni da ovakve scenarije prave najveći neprijatelji Srbije, a jasno je da su u ovo umešani i mnogi iz našeg okruženja i regiona koji imaju najveći interes da Srbija bude zavisna i da radi za interes stranih sila.

- Tu prvenstveno mislim na Kurtija i privremene institucije iz Prištine, ali nažalost i na njihove pomagače iz naše zemlje koji bi za šaku strane valute dali Kosovo i Metohiju i prodali naš narod, kulturnu, istorijsku i religijski baštinu - zaključuje Vladimir Marinković.

BONUS VIDEO