TAJKUNSKI MEDIJI POBRKALI LONČIĆE: Od montaže epizode serije "Rik i Morti" napravili senzaciju, ispali smešni!


IZVOR: Republika - 06.09.2022 | 10:33


Na Jutjubu osvanula jedna epizoda naučnofantastične serije od koje su fanovi napravili "sprnju", na Novoj S to shvatili bukvalno i izveštavali u emisiji "Pregled dana".

Foto: Youtube printscreen
TAJKUNSKI MEDIJI POBRKALI LONČIĆE: Od montaže epizode serije "Rik i Morti" napravili senzaciju, ispali smešni!

Da nije tragično, bilo bi komično to što je neko mislio da je istraživačko novinarstvo kada "iskopaš" jeftinu montažu sa Jutjuba i prikažeš je kao relevantan izvor informacije.

Naime, u emisiji “Pregled dana” emitovan je snimak koji su novinari Nove S pronašli na društvenim mrežama, i koji je predstavljen kao da je deo američke naučnofantastične komične serije “Rik i Morti”, a u kome se ističe da se Srbija spominje u jednoj od epizoda pomenute serije, i to u negativnom kontekstu.

Ono što je prava istina jeste da su, u nedostatku osnovnih sposobnosti pronalaženja izvora snimka, odnosno autora, pokazali koliko mogu da se obrukaju, te i ubede javnost da se ceo svet smeje Srbiji.

Novinar Pregleda dana je potpuno ozbiljno tvrdio:

Na bilbordima se vidi čovek sa naočarima kako se obraća sa ružičaste televizije, osnovna škola Tesla Đoković i fakultet pravi ne privatni nalazi se u zgradi u kojoj je i kazino, prodavnica marihuane zove se Jovanjica, a evo kako su se Rik i Morti proveli u baru Guslar.

Takođe, prava istina jeste da u demokratskoj i slobodnoj državi kakva je Srbija domaći autori imaju slobodu da stvaraju, a tajkunski mediji idu ka tome da svaki vid slobode ispolitizuju i okrenu protiv države u kojoj žive.

Ovaj njihov gaf naišao je na podsmeh na društvenim mrežama uz komentare “koliko blamiranja samo zato što je novinare Nove S mrzelo da provere ko je autor videa”.

Bilo je i komentara da bi autori ove serije mogli da podnesu tužbu zbog ovoga, što je dovoljan dokaz koliko daleko tajkunski mediji mogu da idu da bi uništili ugled naše države.