ZVICER SPREMAO PARAVOJSKU DA UBIJE VUČIĆA! Dramatično, Francuzi potvrdili: ŠOKANTNA PREPISKA OTKRIVA PAKLENI PLAN MAFIJE!


IZVOR: Republika - 18.05.2022 | 18:06


Tajna prepiska otkrila da je vođa "kavčana" u februaru prošle godine planirao okupljanje novih vojnika i osvetu za razbijanje Belivukove ekipe.

Foto: libertaspress.me, Tanjug, MUP, printscreen
ZVICER SPREMAO PARAVOJSKU DA UBIJE VUČIĆA! Dramatično, Francuzi potvrdili: ŠOKANTNA PREPISKA OTKRIVA PAKLENI PLAN MAFIJE!

Francuska obaveštajna služba potvrdila je saznanja naših obaveštajaca o kojima je u nekoliko navrata pisao Srpski telegraf: Radoje Zvicer, vođa "kavačkog klana", planirao je da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

To se jasno vidi iz tajne prepiske sa aplikacije Skaj, koja je razbijena tokom velike akcije Evropola, a čiji su akter bili Zvicer i dvojica prljavih crnogorskih policajaca Petar Lazović i Ljubo Milović. Naime, oni su svoje planove razotkrili u čet-grupi, gde su razmenjivali poruke.

- Čim je tržište preplavljeno, pada cena, ali, eto, ako bude 25. Oko 880.000. Malo ti fali da budeš milioner. To ćeš sa poslom Australije - piše Milović Lazoviću, na šta se uključuje Zvicer i odgovara:

- Jeste, idemo rafalno, pa pravimo paravojne formacije.

PARE OD KOKAINA

Ovaj razgovor je vođen 18. februara prošle godine, 14 dana posle spektakularnog hapšenja vođa i članova srpskog ogranka "kavčana" Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mesara i očigledno predstavlja pripremu za osvetu predsedniku Srbije zbog razbijanja bande koja je Zviceru donosila milione evra od narko-biznisa.

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

 

 

Pretpostavlja se da je akcija trebalo da bude organizovana uz pomoć službi lojalnih Milu Đukanoviću i njihovih saradnika iz vrha države i policije Srbije.

- Čitava mafijaška vojska je u trenu završila iza rešetaka, sve što je Zvicer godinama gradio i organizovao srušilo se kao kula od karata. Međutim, na slobodi je ostalo još Veljinih vojnika, pa je sasvim jasno da je plan bio da se oni hitno okupe, naoružaju i ponovo postanu strah i trepet za suparnički klan, ali i za državu. Nadao se da će šverc kokaina u Australiju, gde su cene droge višestruko više, brzo doneti veliki novac koji bi bio upotrebljen za kupovinu čitavog arsenala i naoružavanje klana - kaže izvor Srpskog telegrafa.

ARSENAL NA STADIONU

Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije i član Svetske asocijacije šefova policije, kaže da mafija, kad ima novca, može sve.

- Takve paravojne formacije su uglavnom sastavljene od obučenih profesionalaca i specijalaca. Što više novca, veća je i paravojna formacija. Kada imate 1.000 takvih ljudi, vaše mogućnosti ograničava samo vaša mašta. Možete da zauzmete televiziju, Vladu, ministarstvo, možete da otmete predsednika i da na takav i brojne druge načine napravite potpuni haos u zemlji - ocenjuje Nicović.

Zbog saznanja da im se sprema hapšenje, "kavčani" su atentat planirali i početkom prošle godine.

Podsetimo, naše službe bezbednosti su u tajnom Nevoljinom šteku na stadionu Partizana, osim droge i novca, pronašle i snajper, koji je trebalo da bude upotrebljen za likvidaciju predsednika Srbije, ali je plan propao.

U međuvremenu je u kući strave u Ritopeku nađen čitav arsenal, između ostalog, i 10 kilograma eksploziva.

Planirali likvidaciju snajperom

Atentat je trebalo da bude izvršen 27. januara prošle godine, kada je Vučić otkrivao Spomenik Stefanu Nemanji.

- Ideja im je bila da likvidacijom Aleksandra Vučića obezglave državu, izazovu paniku i u tom međuprostoru, najverovatnije zajedno s pojedinim ljudima u državi i policiji, obezbede sebi mir od istraga i nastave da se bave najtežim kriminalom, kao i ranije - objašnjava naš sagovornik koji je od početka bio upućen u istragu.

Međutim, pakleni plan je osujećen hapšenjem vođa klana, a komunikacija od 18. februara 2021. samo je potvrdila da se od njega nije odustalo i da mafija predsedniku nije oprostila beskompromisan obračun s kriminalom i ugrožavanje prljavog biznisa.

Svuda Milovi prsti

Foto: Tanjug/Uprava policije Crne Gore/Ilustracija

 

 

Policajci Petar Lazović i Ljubo Milović bili su saradnici i zaštitnici "kavačkog klana" u Crnoj Gori, a posebno je zanimljiv ovaj prvi, sin Zorana Lazovića, nekadašnjeg visokog funkcionera MUP.

Naime, zna se da je stariji Lazović čovek od velikog poverenja Mila Đukanovića, nezvaničnog patrona ovog ogranka crnogorske mafije i ogorčenog protivnika vlasti u Srbiji s Vučićem na čelu. Prema saznanjima naših obaveštajaca, crnogorski lider preko "kavčana" aktivno radi protiv srpskog predsednika, što dokazuju nezvanične tvrdnje da se čak lično sreo sa Nevoljom i Mesarom dok su bili u poseti Zviceru.

Šta je predsednik poručivao šefu "kavčana"
- Radoju Zviceru neće biti slobode dok sam ja živ
- jasno je da "kavačani" na regionalnom i širem planu ne mogu da funkcionišu bez podrške nekih drugih zemalja i određenih struktura iz njih
- neki ljudi koji su za njih radili u MUP prisluškivali su me, pratili moga sina, moga brata, i to dostavljali pojedinim medijima
- to su radili, kako su rekli, ne bi li se neko opametio. Moja poruka je - neću da se opametim

BONUS VIDEO: