MARIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO MINISTRU NA PROZIVKE: Stefanoviću, naseo si na podmetačinu opozicije!


IZVOR: D. K. - 24.01.2022 | 07:30


Milomir Marić, novinar i glavni urednik TV Hepi, odgovorio je preko Srpskog telegrafa na prozivke ministra odbrane Nebojše Stefanovića, koji je optužio Marića da je na televiziji s nacionalnom frekvencijom "najgrublje vređao oficire, vojnike i vojni poziv uopšte".

Foto: ST/P. DIVAC/N. MANDIĆ
MARIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO MINISTRU NA PROZIVKE: Stefanoviću, naseo si na podmetačinu opozicije!

Stefanović je dodao da "neće dozvoliti da se kalja ime onih koji Srbiju vole više od svega i koji se za nju bore svakog dana i noći, živeći za nju i njeno sigurno nebo i zemlju".

- Rekao je da su oficiri "primitivni ljudi", da "u vojsku idu najgluplji" i da, "ko nije ni za šta, ide u vojsku". Ovo su neoprostive uvrede za oficirsku i vojničku čast, za poziv koji je za naš narod najviša dužnost, kroz celu njegovu istoriju, pa i danas - rekao je Stefanović.

Marić za naš list kaže da mu je jasno da pamet Nebojše Stefanovića ne može da shvati njegovu izjavu koju je pogrešno protumačio Đorđe Vukadinović i list Danas.

- Ocenu koja traje već četvrt veka o neuspehu rukovodstva JNA da sačuva Jugoslaviju, zbog ideološke komunističke ograničenosti, dovodi u vezu s herojskom srpskom vojskom u prošlosti, čije tekovine su baštinili junaci u odbrani od NATO pakta. Razumem da je Stefanović ovu podmetačinu opozicije iskoristio za obračun sa mnom i da mi se osveti za sve ono što smo emitovali na televiziji o prisluškivanju predsednika Vučića i njegovoj ličnoj odgovornosti za mafijaške pretnje predsedniku - kazao je poznati novinar.

 

Foto: Vojska Srbije

Milomir Marić i Nebojša Stefanović

Marić se takođe osvrnuo na ulogu Stefanovića u, kako tvrdi, stapanju policije i mafije.

- On je bio ministar policije koji je dozvolio stapanje beogradske mafije i "kavačkog klana", a danas doveo u opasnost Srbiju i njene najviše funkcionere. O tome nisam nadležan da govorim ja, ali će njegovu odgovornost kad-tad utvrditi policijski i pravosudni organi ove zemlje - kaže Marić, dodajući da je Stefanović, da bi uzvratio na ono što je o njemu mesecima objavljivano u medijima, iskoristio priču koja je "potpuno bezazlena".

- On se uhvatio za nešto što su istoričari utvrdili pre nekoliko decenija, a to je nesnalaženje JNA sa strategijom "kreni-stani", koja se pretvorila u tragediju građanskih ratova i ratnih zločina, iz kojih još, nažalost, nismo izašli - zaključio je Marić za Srpski telegraf.