VUČIĆ O 250 OTVORENIH FABRIKA: Vidite kako se menja "krvna slika" zemlje


IZVOR: Republika - 29.12.2021 | 19:00


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je večeras godišnju konferenciju na kojoj je odgovorio i na pitanje novinarke našeg portala Republika.rs.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić
VUČIĆ O 250 OTVORENIH FABRIKA: Vidite kako se menja "krvna slika" zemlje

Na pitanje kako je to što je otvorio 250 fabrika uticalo na "krvnu sliku" Srbije, Vučić je rekao da su nove fabrike suština rasta i uspeha, ali i da smatra da tome nije poklonjeno dovoljno pažnje, pogotovo u medijima.

- Deset puta je čitanije što sam potapšao mladića koji se zbunio pred ljudima u odnosu na otvaranje fabrika. Nikada nisam razumeo zašto je to tako. Možda smo ljude navikli, možda im je postala navika da se otvaraju fabrike stalno. Danas otvaramo i RnD centre, i vidite kako se menja krvna slika zemlje, i kako napredujemo - rekao je on.

Novinarka Republike.rs pitala je predsednika šta misli o tome to se po društvenim mrežama i opozicionim portalima komentariše Kula Beograd i način na koji je ukrašena odnosno rasveta.

Predsednik je naveo da je ponosan na kulu Beograd, i da mnogi koji su kritikovali to, a sada jure da kupe stanove u Beogradu na vodi.

- Pa se pitam kako oni koji su govorili da je to kič, kako je moguće da su uvek hvalili onu loptu koja se valja na Tajms skveru u Njujorku, ili uvek hvalili Dubai, a ne valja vam kada je u Beogradu - zapitao je Vučić.