BRNABIĆ DEMANTOVALA ORTODOKSNU LAŽ ĐILASOVOG MEDIJA: Palmer i Grenel nisu lobisti, takve laži nanose štetu Srbiji


IZVOR: Republika - 16.11.2021 | 11:29


Dnevni list "Nova" koji je inače blizak tajkunskom magu Draganu Đilasu na svojoj naslovnoj strani direktno su optužili bivšeg Metju Palmera i Ričarda Grenela da su direktno lobisti Srbije.

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
BRNABIĆ DEMANTOVALA ORTODOKSNU LAŽ ĐILASOVOG MEDIJA: Palmer i Grenel nisu lobisti, takve laži nanose štetu Srbiji

Povodom ove ortodoksne laži oglasila se premijrka Srbije Ana Brnabić koja je na svom zvaničnom tviter nalogu demantovala tvrdnje ovog niskotiražnog tabloida.

Kategorički demantujem brutalnu i sramotnu laž sa naslovne strane tabloida Nova: da su Metju Palmer i Ričard Grenel lobisti Srbije. Zastrašujuća je perfidnost kojom je laž servirana ("na spisku kontakata" su, pa su, valjda, lobisti). Ovakve laži nanose direktnu štetu Srbiji - napisala je Brnabić

 

 

Podsetimo da su svojevremeno i prištinski mediji preneli izjavu analitičara Dušana Janjića koji se oglasio za podgoričku Antenu M sa tvrdnjama da Vlada Srbije Grenelu plaća 100.000 dolara mesečno za lobiranje:

- Mi čak plaćamo Grenelu 100.000 dolara mesečno, ne znam zašto, kada njegov šef nije na vlasti.

Tada je Janjićeve tvrdnje demantovao i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Nemanja Starović, ocenivši da je navodno angažovanje Grenela za lobi usluge po ceni od 100.000 dolara mesečno - "suluda ideja":

- Naravno da niko iz Srbije ne plaća Grenelu 100.000 dolara mesečno. Tako suluda ideja može nastati jedino kada se sklonost ka autoprojekciji poklopi sa latentnom grandomanijom. A na bagatelisanje sopstvene države su nas takvi već navikli - naveo je Starović u objavi na "Tviteru".