UČITELJICA OSNOVNE ŠKOLE GLAVNI AKTER SKANDALA U PAZARU: Ona je đacima umesto "Bože pravde" puštala bošnjačku himnu! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 02.09.2021 | 15:32


Učiteljica Adela Karahmetović Melajac glavni je protagonista skandala koji je podigao Srbiju na noge pošto je umesto himne "Bože pravde" u Osnovnoj školi Rifat Burdžović - Tršo u Novom Pazaru đacima puštala himnu sandžačkih Bošnjaka "Ja sin sam tvoj", otkriva Republika.

Foto: printscreen

Učiteljica Adela Karahmetović Melajac ne poštuje institucije Srbije

Da skandal bude veći, ona je otvoreno nepoštovanje države Srbije i njenih institucija (od kojih prima platu) javno demonstrirala na društvenim mrežama.

 

 

Na mrežama se, podsetimo, pojavio snimak iz učionice pomenute škole na kome se vidi kako deca stoje na času i drže desnu ruku na grudima dokpevaju stihove himne sandžačkih Bošnjaka.

Snimak je u samom Pazaru naišao na mahom pozitivne komentare, dok je u ostatku Srbije uglavnom negativno ocenjen.

 

 

Kako je Republika već pisala, pitanje himne Bože pravde čijim intoniranjem je e počela školska godina u većini škola u Srbiji, dospela je u žižu pažnje javnosti nakon što su mediji pod kontrolom Dragana Đilasa pokušali da je izgrnu ruglu.

Ovim povodom, kao što smo već pisali, oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, poručivši:

Bože pravde je naša himna, bila je to i u vreme Kneževine i Kraljevine Srbije. Ujedinimo se pod našom zastavom i himnom i svi zajedno izborićemo se za sigurnu budućnost Srbije! - napisao je Vučić.