Poznati pitanjima rešetali Saleta Ilića: Fudbaleri, ugledajte se na Noleta


IZVOR: E. S. T. - 08.06.2019 | 03:00


Čime će se baviti nakon završetka uspešne fudbalske karijere, da li će postati trener ili funkcioner, zbog čega je baš bivšeg cimera Milivoja Ćirkovića izabrao za izvođača poslednjeg penala u Njukaslu, gde je završio dres sa oproštajne utakmice, kako gleda na mešanje politike i sporta, da li je mogao još koju godinu da igra... Samo su neka od pitanja na koje je odgovarao legendarni kapiten Ilić (41).

Foto: www.partizan.rs

Saša Ilić

Majstor fudbalske igre, dečak u telu odraslog čoveka i jedan od poslednjih šmekera domaćeg fudbala.

Prvi teniser sveta je najbolji ambasador naše zemlje, primer kako treba da se promoviše Srbije u svetu, iskren je legendarni kapiten Ilić

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda

Foto: Tanjug/AP

Nebojša Čović

* Veoma poštujem Sašin igrački staž i, s obzirom na to da je izuzetan, da li će nastaviti da se bavi fudbalom ili kao trener ili kao funkcioner?

- Ceo život sam u sportu i fudbalu. Sigurno da me posle ovoliko godina igranja zanima i jedno i drugo. Kao kapiten sam u poslednjih par godina bio uključen u neke određene stvari, što se tiče trenerskog dela, kao i dela vezanog za funkcionisanje kluba.

Vladimir Đukanović, poslanik SNS

Foto: Srpski telegraf

Vladimir Đukanović

* Hoćeš li otvoriti školicu fudbala da učiš klince da postanu Saša Ilić?

- Ne planiram, u ovom trenutku Partizan ima odličnu školu. Taj posao zahteva ozbiljnu posvećenost, a moje ambicije su trenutno u drugom pravcu.

Branko Ružić, političar

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Branko Ružić

* Legendo naša, da li ćeš se i "u civilu" posvetiti našem klubu, našoj ljubavi?

- Mnogo godina sam proveo u Partizanu, sigurno da ću se sada po završetku igračke karijere posvetiti našoj crno-beloj ljubavi. U kom će to obliku biti i na kom mestu, videćemo u budućnosti.

Milivoje Ćirković, bivši saigrač i cimer

Foto: Starsport

Milivoje Ćirković

* Zbog čega si baš meni rekao da šutiram poslednji penal u Njukaslu?

- Zato što sam znao da ćeš u tom trenutku postići pogodak. Meni je drago što je moj veliki prijatelj i cimer sa kojim sam delio sobu skoro osam godina doneo Partizanu Ligu šampiona.

 

Nenad Milijaš, bivši kapiten Crvene zvezde

Foto: Starsport

Nenad Milijaš

* Da li ćeš sada biti spremniji, pošto imaš ceo dan da juriš decu i igraš se sa njima?

- Ha-ha-ha... Sigurno da mi je to nedostajalo. Ne planiram da odmaram puno. U svakom slučaju, imaću više vremena da se posvetim deci.

Novica Veličković, kapiten KK Partizan

Foto: Starsport

Novica Veličković

* Kome si poklonio dres sa poslednje utakmice i hoćeš li doći na naše polufinale protiv FMP?

- Moj brat Novica. Dres sa poslednje utakmice sam ostavio našem zajedničkom prijatelju Dekiju Krnetiću, kao što sam i obećao. Ukoliko budem u Beogradu, sigurno ću pratiti polufinale, a nadam se i finale, u kom ćemo zajedno da slavimo.

Goga Sekulić, pevačica

Foto: ST/Masanori Yoshida

Goga Sekulić

* Otvorio si restoran u Novom Beogradu. Planiraš li više da se baviš ugostiteljstvom i otkud na početku ta ideja?

- Supruga Tijana je otvorila restoran sa našim zajedničkim prijateljima. Ja nisam upućen u ta dešavanja, osim što volim da provodim vreme u tom lokalu.

Sanja Maletić, pevačica

Foto: Republika

Sanja Maletić

* Da li ti je žao sto nisi prestigao golmana Marića u broju odigranih prvenstvenih mečeva i smatraš li da je tolika požrtvovanost i aktivnost rezultirala aplauzom poštovanja od "Delija"?

- Nije mi žao što nisam prestigao Marića, nisam imao takve ambicije niti sam znao da ću dogurati dovde. Sve se u mojoj karijeri desilo spontano. Međusobno poštovanje koje sam imao prema igračima i navijačima Zvezde sigurno je uticalo da oni istaknu takav transparent.

Ognjen Amidžić, voditelj

Foto: Promo foto

Ognjen Amidžić

* Kako te nije sramota tako mlad da se povučeš? Trebalo je bar još tri sezone da igraš!

- Tako su mi rekli mnogo puta, odlagao sam poslednjih nekoliko godina povlačenje. Imam ozbiljne godine za fudbalera skoro, pa 42. Eto, dočekao si da se povučem, moralo je i to da se desi jednog dana.