POZNATO KADA ĆE SE MLADI PRIJAVLJIVATI ZA 5000 DINARA! Mali: Mehanizam će biti brz i jednostavan!


IZVOR: Republika - 08.10.2022 | 10:50


Mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina pred Novu Godinu dobiće po 5.000 dinara novčane podrške od države, neposredno nakon što je javnost obavestio srpski predsednik, potvrdio je i Siniša Mali, ministar finansija u ostavci.

Foto: Tanjug
POZNATO KADA ĆE SE MLADI PRIJAVLJIVATI ZA 5000 DINARA! Mali: Mehanizam će biti brz i jednostavan!

Prijavljivanje je od 1. do 15. decembra.

- Dakle, nakon što je država tokom ove godine, izdvojila dva puta po 100 evra za mlade, prvo u februaru, a potom i u junu, sada će mladi ponovo dobiti jednokratnu novčanu podršku - naveo je Mali u objavi na svojim stranicama društvenih mreža.

Ministarstvo finansija priprema zakonsko rešenje kojim će ovo pitanje biti regulisano, a mehanizam prijave, će kao i do sada, biti brz i jednostavan, uverava.

Oni koji ispunjavaju uslove prijavljivaće se od 1. do 15. decembra.

- Ono što mi je posebno važno, jeste to da, uprkos svim izazovima sa kojima se susrećemo zbog aktuelne krize u svetu, imamo dovoljno sredstava da isplatimo i ovu meru novčane podrške mladima, a da to ni na koji način ne ugrozi naše javne finansije. Na ovaj način država još jednom pokazuje da brine o mladima i da je uvek tu za njih. Mladi su naša budućnost, i svako izdvajanje za njih je ulaganje u bolje sutra naše države i društva - poručio je Mali.

BONUS VIDEO: