ŽELITE 100 EVRA OD DRŽAVE?! Ovo je zvanična procedura, evo kako da se prijavite!


IZVOR: Tanjug - 24.04.2020 | 15:07


Usvojili smo tri važna dokumenta danas koja potpuno zaokružuju program mera, rekao je ministar finansija Siniša Mali. Jedna je rebalans budžeta, druga je uredba o isplati 100 evra, i treća garantna šema za kredite sa bankama, odnosno ugovor države sa poslovnim bankama, rekao je on.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Mali je naveo da prijava za 100 evra direktne pomoći kreće 15. maja i trajaće do 5. juna. Pri tom, penzioneri i socijalno ugroženi građani će dobiti automatski na računima novac 15 . maja. Procedura je, naveo je jednostavna. Ne zahteva više od minuta vremena.

- Na dva načina građani mogu da se prijave, putem online Upravi za trezor, ili kol centra za ostale građane koji žele da dobiju novac - rekao je Mali.

U oba slučaja ostavljate podatke: Ime i prezime, JBMG broj, račun u kojoj banci želite da dobijete novac. Ako nemate račun, država će vam, kaže, otvoriti namenski račun.

- Do kraja aprila očekujem da se prijave svi koji žele minimalac, a onda kreće i isplata - dodao je.

- Krećemo od danas sve da primenjujemo, sve se nalazi u rebalansu budžeta - rekao je Mali.

183.000 preduzeća se prijavilo za pomoć isplate tri minimalca, naveo je on. Na prvoj sednici Fonda za razvoj bilo je odobreno 25 kredita.

- Vlada Srbije radnije danas utvrdila je predlog rebalansa republičkog budžeta, ali i donela uredbu o načinu uplate 100 evra svim punoletnim građanima Srbije.

Projekcija našeg budžeta je minus 1, 8, što je ubedljivo najniža stopa pada ili najviša stopa rasta, rekao je on.

Projekcija deficita 7 odsto. U rebalansu budžetu su i vaučeri, 400.000 novih vaučera, naveo je on.