NESTAO NOVINAR KOJI RADI NA UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA


IZVOR: Agencije, Republika - 14.06.2018 | 08:16


Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve noćas je nestao.

Foto: youtube.com/ BCNovosti

Stefan Cvetković

To je agenciji potvrdilo nekoliko izvora iz Bele Crkve, a potom je stigla i potvrda iz MUP-a.

Pronađen je njegov automobil, kojem je motor radio. Očevici su ispričali da su na automobilu bila otvorena vrata i da je pored pronađen Cvetkovićev ručni sat sa pokidanom narukvicom. Automobil je pronađen u Beogradskoj ulici u tom mestu, a automobil koji je koristio novinar je marke "polo", i vlasništvo je njegovog oca.

Agencija je pokušala da stupi u kontakt sa Cvetkovićem, ali su mu svi poznati mobilni telefoni bili isključeni. Izvor agencije je rekao da je policija obaveštena o nestanku novinara i da je u toku intenzivna potraga za njim.

Pretili mu i ranije

Cvetković se proteklih godina u više navrata žalio da mu prete različiti političko-tajkunski moćnici.

On je 19. maja ove godine ispričao medijima da je bio šest sati zadržan na administrativnom prelazu Jarinje i naveo da je nakon toga od kosovske policije dobio dokument kojim se potvrđuje da je po nalogu specijalnog tužioca koji vodi istragu o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića, zadržan u policijskoj stanici u blizini prelaza zbog ispitivanja.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Oliver Ivanović

Cvetković je tada ispričao da je na Kosovo išao novinarskim poslom, jer, kako je rekao, radi na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića.

- Nisu imali drugi način da dodju do mene, pošto su primetili da sam došao u kontakt sa nekim ljudima koji su im interesantni za istragu - rekao je Cvetković nakon što je pušten.

Cvetković je prošle godine bio nepravosnažno osuđen na više od dve godine zatvora po prijavama pojedinih funkcionera Srpske napredne stranke.