NOVAC SA IKONA PODELIO SVEŠTENIKE!


IZVOR: novosti.rs - 21.05.2018 | 06:59


Četvorica od ukupno 11 sveštenika lozničke crkve su počela da uzimaju novac koji vernici ostavljaju na ikonama u kripti hrama na Lagatoru koji se još gradi, a ostale njihove kolege, koje popularnu korvanu nisu prisvajale ni tokom minulih 12 godina, izjasnile su se da to neće činiti sve dok crkva ne bude završena.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Sveštenici u Loznici podeljeni zbog novca na ikonama

Štaviše, kada su videli da ih na stolu čeka novac od celivajućih ikona, sva sedmorica su napustila prostoriju - uz poruku da su se i pisanim putem izjasnili o tome da su ta sredstva potrebnija za završetak bogomolje na nekadašnjem imanju Vuka Stefanovića Karadžića.

Korvane su se odrekli prota Milan Aleksić i njegove kolege Zoran Petrović, Zoran Purić, Anđelko Trninić, Jovan Pavlović, Dejan Pavlović i Borisav Purić. 

Deo sveštenika koji je za uzimanje novca sa ikona molio vladiku Lavrentija je najavio da će ga, umesto za završetak crkve, proslediti manastiru koji je pomenuti episkop podigao u svom rodnom selu, Bogoštica kod Krupnja.

Podsetimo, šabački sveštenici su se zbog uređenja porte odrekli novca sa ikona na godinu dana, pa je to radove pomoglo sa oko 20.000 evra.