VELIKA AKCIJA SAOBRAĆAJACA: Kažnjavaju za brzinu, alkohol i pojaseve


IZVOR: informer.rs, Republika - 17.04.2018 | 21:36


Saobraćajna policija počela je juče totalnu kontrolu na putevima širom Srbije! Do nedelje, 22. aprila, gotovo sve raspoložive patrole kažnjavaće vozače zbog brzine, alkohola i nevezivanja pojasa. Posebno žestoke kontrole očekuju se sutra i u četvrtak, kada će radari i presretači na gotovo svim većim srpskim putevima hvatati one koji voze brže od dozvoljenog.

Foto: youtube.com/Radio-televizija As Šabac

Foto: Ilustracija

Ova akcija sprovodi se u okviru Međunarodne mreže saobraćajnih policija (TISPOL) paralelno u 32 evropske zemlje.

Kako piše Informer, patrole na putevima širom zemlje obraćaće pažnju na tri najčešća prekršaja, koja su ujedno i najveći uzročnici saobraćajnih nesreća.

- Brza vožnja, alkohol i nevezivanje pojasa tri su prekršaja zbog kojih se dešava najviše udesa i upravo će njih saobraćajne patrole najčešće sankcionisati. Posebnu pažnju obratićemo na prekoračenje brzine, ali ćemo zaustavljati i svakog ko nije vezan ili za koga sumnjamo da je pijan za volanom. Akcija je međunarodna, počela je juče i trajaće sve do nedelje, 22. aprila. Za to vreme, sve raspoložive patrole Saobraćajne policije biće na terenu i pokrivaće gotovo sve puteve u Srbiji - kaže naš sagovornik iz Saobraćajne policije i upozorava vozače da posebno pažljivi budu u sredu i četvrtak.

- Tada je u celoj Evropi planirana akcija "Spid maraton" i tokom nje će radari i presretači pokriti praktično svaku tačku puteva u našoj zemlji. Prošle godine smo u ovoj akciji hvatali 2.800 vozača dnevno, a važno je napomenuti da su više od 80 odsto to bili stranci - dodaju u Saobraćajnoj policiji.