"ILIJA, SINE SA NEBA, SAČUVAJ ŽIVOT OVE DEVOJČICE"! Potresne reči majke ubijenog Ilije na Banovom brdu: Znam kako je...


IZVOR: Republika/J.B. - 27.03.2024 | 11:03


Mala Danka je nestala juče.

Foto: Društvene mreže
"ILIJA, SINE SA NEBA, SAČUVAJ ŽIVOT OVE DEVOJČICE"! Potresne reči majke ubijenog Ilije na Banovom brdu: Znam kako je...

Cela Srbija traži dvogodišnju Danku ilić koja je juče u 13.45 sati nestala u naselju Banjsko polje kod Bora. Potraga ulazi u 21. sat, a informacija o devojčici nema.

Meštani su odmah pritekli u pomoć kako bi se devojčica našla.

Mnoge poznate ličnosti oglasile su se povodom nestanka devojčice, a potragu je komentarisao i Igor Jurić.

Međutim, potresna poruka stigla je i od Marije J., koja je prošle godine u junu izgubila sina Iliju, kada je njen bivši suprug ubio prvo dete, a potom izvršio samoubistvo na Banovom brdu.

- Znam ja kako je njoj kad ne znaš gde ti je dete. Ilija, sine sa neba, sačuvaj život ove devojčice.

Foto: Društvene mreže

Objava majke

Podsećamo, policijski službenik D. J. (42) izvršio je stravičan porodični zločin u iznajmljenoj kući na Banovom brdu, kada je iz još uvek nepoznatih razloga ubio svog devetogodišnjeg sina Iliju, a potom presudio sebi. Kako se sumnja, otac je ubistvo i samoubistvo počinio u trenutku nervnog rastrojstva, nakon što je napisao oproštajno pismo.

Srbija traži Danku!

Danka ima smeđu kosu, braon oči, visoka je oko 85 centimetara i u trenutku nestanka je nosila ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. U potrazi su angažovani policija, vatrogasci i građani, pri čemu ih otežavaju nepristupačan teren i kiša koja i dalje pada.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je stigao u utorak kasno uveče u naselje Banjsko polje u Boru, rekao je jutros da dobrovoljci koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom. Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je za Tanjug rekao da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi, istakavši težak teren prigradskog naselja.

Spasilac Gorske službe spasavanja (GSS) Danijel Aleksić je izjavio da su u potragu uključeni helikopteri, a da dronovi sa termovizijom pretražuju teren. Nakon toga će u potragu krenuti i spasilački tim, pretražujući svaki sektor koji do sada nije pretražen. GSS deluje u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a, stavljajući na raspolaganje sve svoje resurse, uključujući dronove, pse tragače i ljudstvo, kako bi se pretražio što širi prostor.

 BONUS VIDEO