NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM TOKOM PRAZNIKA: Očekuje se da kroz naplatnu stanicu Beograd prođe 110.000 vozila


IZVOR: Republika/ T. J. - 29.12.2023 | 14:24


Kako bi se vozilima omogućio nesmetan prolazak, Putevi Srbije su intenzivirali rad na naplatnim stanicama.

Foto: ST/Nemanja Pančić
NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM TOKOM PRAZNIKA: Očekuje se da kroz naplatnu stanicu Beograd prođe 110.000 vozila

Javno preduzeće "Putevi Srbije" spremno dočekuje pojačan intenzitet saobraćaja na srpskim autoputevima tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Očekuje se da će samo kroz naplatnu stanicu Beograd tokom predstojećeg vikenda proći oko 110.000 vozila u oba smera, što je za oko 6 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Kako bi se vozilima omogućio nesmetan prolazak, Putevi Srbije su intenzivirali rad na naplatnim stanicama. Povećan je broj inkasanata, a svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze. Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP), koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja. Trenutno je u upotrebi oko 765.000 uređaja za elektronsku naplatu putarine, a u 2023.g. 45% od ukupnog prometa vozila činile su transakcije izvršene TAG uređajima.

Kako bi se vozilima omogućio nesmetan prolazak, Putevi Srbije su intenzivirali rad na naplatnim stanicama, povećali broj inkasanata i svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze - navodi se u saopštenju Puteva Srbije. 

JP „Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. Takođe, ističu važnost vožnje bez dejstva alkohola, kako ne bi ugrozili svoj život i živote drugih.


Sve u svemu, Putevi Srbije su spremni da se suoče sa povećanim intenzitetom saobraćaja tokom praznične sezone i preduzimaju odgovarajuće mere kako bi omogućili nesmetan prolazak vozila kroz naplatne stanice. Elektronska naplata putarine sve više postaje popularna, pružajući vozačima brži i jeftiniji način plaćanja putarine. Važno je da vozači budu odgovorni i poštuju saobraćajna pravila kako bi doprineli bezbednosti na putevima.

BONUS VIDEO: