PENZIONERI, DO PETKA STIŽU PARE! Ako ste u OVOJ grupi, proverite račune - do kraja novembra "kapnuće" još 20.000 dinara!


IZVOR: Republika - 06.11.2023 | 13:15


Isplata penzija za mesec oktobar započela je 2. novembra. Ovo je prva isplata povećanih penzija, koje su uvećane za 5,5% u odnosu na septembar, a penzije za korisnike iz kategorije zaposlenih stići će u petak.

Foto: shutterstock
PENZIONERI, DO PETKA STIŽU PARE! Ako ste u OVOJ grupi, proverite račune - do kraja novembra "kapnuće" još 20.000 dinara!

Penzije za korisnike iz kategorije samostalne delatnosti, vojnih i poljoprivrednih penzija su isplaćene do 4. novembra. Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će penzije za korisnike iz kategorije zaposlenih biti isplaćene 10. novembra.

Na konferenciji za novinare u Narodnoj banci Srbije, ministar finansija Siniša Mali najavio je vanrednu indeksaciju penzija, što će rezultirati povećanjem od 14,8% za penzionere od januara.

Stiže i 20.000 dinara!

Ministar Mali takođe je nedavno u Skupštini Srbije najavio da će jednokratna pomoć države od 20.000 dinara biti isplaćena penzionerima 30. novembra. Ova vrsta pomoći će biti dostupna svim korisnicima penzija, privremenih naknada, invalidima i korisnicima privremenih naknada iz PIO Fonda.

Takođe, u januaru 2024. godine, penzije će biti povećane za još 14,6 odsto, a ovde pogledajte kolike će tada biti isplate na račune najstarijih.

BONUS VIDEO: