ZAŠTO JOŠ NE PODNOSIŠ OSTAVKU?! Direktorka "Ribnikara" ne zna za sramotu!


IZVOR: Republika - 25.05.2023 | 11:37


Cela javnost, uključujući i roditelje učenika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", od prvog dana jednoglasno traže ostavke direktorke Snežane Knežević, kojoj ne pada na pamet da napusti fotelju.

Foto: Nemana Pancic, os-ribnikar.edu.rs
ZAŠTO JOŠ NE PODNOSIŠ OSTAVKU?! Direktorka "Ribnikara" ne zna za sramotu!

- Da li je moguće da joj je funkcija iznad svega? Ne mogu da verujem da žena nema toliko obraza da, makar iz moralnih razloga, podnese ostavku, zar je srasla s foteljom - samo je jedan od komentara na mrežama i forumima koji se bave posledicama masakra u kome je ubijeno devet đaka i radnik obezbeđenja.

Međutim, bahata direktorka ne haje za ogorčenje javnosti i, 22 dana posle tragedije koja se desila kada je Kosta Kecmanović usmrtio deset osoba u školi "Vladislav Ribnikar", ne pomišlja da napusti rukovodeće mesto u školi.

- Ako grešiš, dužan si da daš ostavku. Takođe, ako se desi ovakva katastrofa, to je moralni čin. Rad svih odgovornih u školi mora da se ispita, i nastavnika i direktorke. Niko nije propisao da ona mora doživotno da bude na toj poziciji, bez mogućnosti da je neko drugi zameni i pokuša da uradi nešto više. Kad govorim o odgovornosti, tu mislim i na pedagoga i psihologa - jasan je Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola.

Kneževićeva je, inače, na mesto direktorke došla još 2004, za vreme bivše vlasti, a postavio ju je Aleksa Jokić. Dakle, gotovo 30 godina vedri i oblači, pa joj ni nezapamćena tragedija nije dovoljan razlog za ostavku.

Šokantno je da se dugo posle masakra čak nije ni oglašavala niti odgovarala na pitanja novinara i roditelja. Tek nekoliko dana kasnije je mrtva hladna poručila:

- Kada dobijem zvanični zahtev tih roditelja koji traže moju smenu, tada mogu da komentarišem i da odgovorim, a sada ne mogu ništa da kažem jer još nisam dobila ništa zvanično. Pretpostavljam da ću i ja dobiti taj dopis.

BONUS VIDEO