VRŠNJAČKO NASILJE OD SADA ĆE MOĆI DA SE PRIJAVI NA PLATFORMI "ČUVAM TE"! Nove mere Vlade za očuvanje bezbednosti dece stupaju na snagu


IZVOR: Republika - 19.05.2023 | 12:32


Deca i roditelji nasilje će moći da prijave anonimno ili da se predstave.

Foto: shutterstock
VRŠNJAČKO NASILJE OD SADA ĆE MOĆI DA SE PRIJAVI NA PLATFORMI "ČUVAM TE"! Nove mere Vlade za očuvanje bezbednosti dece stupaju na snagu

Vršnjačko nasilje u Srbiji od danas može da se prijavi i elektronski i to na platformi "Čuvam te".

Kako je rečeno na predstavljanju platforme u Kancelariji  za E-upravu Vlade Srbije roditelji i deca će popunjavanjem formulara na ovoj platformi koja se sastoji od 10 koraka moći da prijave nasilje. 

Kako je istaknuto, to mogu da urade anonimo, ali i da se predstave, a takođe moći će da prate postupanje po njihovoj prijavi. 

Oni koji prijave nasilje anonimono moraće da zapamte broj prijave kako bi pratili postupanje, a oni koji su se prilikom pristupanja predstavili  dobiće informacije na e-mail adresu. 

Ministar  informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović je istakao da je cilj pokretanja ove platforme da se građanima omogući da na jednostavan način prijave nasilje i da na transparentan način prate postupanje nadležnih institucija po njihovoj prijavi.

- Zahvaljujući nacionalnoj platformi 'Čuvam te' imaćemo uvid u efikasnost postupanja svake ustanove gde se čeka na postupanje, a kroz vreme i analize koje su donele pozitivne rezultate ili nisu - rekao je Jovanović. 

BONUS VIDEO: