NOVO BAHAĆENJE KNEZ PETROLA: Parkirana cisterna na keju kod "25. Maja"! Prolaznici ŠOKIRANI!


IZVOR: Republika - 07.09.2022 | 10:12


U moru bizarnosti koje se vezuju za ovu kompaniju, najskorije su da je vlasnik Srđan Knežević izazvao pomor ribe u prirodnom dobru "Mika Alas", kao i to da je cisterna njegove firme vozila u suprotnom smeru na Pupinovom mostu.

Foto: Privatna arhiva
NOVO BAHAĆENJE KNEZ PETROLA: Parkirana cisterna na keju kod "25. Maja"! Prolaznici ŠOKIRANI!

Kompanija "Knez petrol" možda bi trebalo da svoje ime promeni u "Kej Petrol", sudeći prema najnovijem snimku, do kog je došla Republika, a u kome se jasno vidi kako cisterna lanca benziskih pumpi najnormalnije stoji na šetalištu kod sportskog centra "25. Maj".

Nažalost, scena poput ove samo može da začudi ljude koji nisu upoznati sa bahatošću ove kompanije predvođene vlasnikom Srđanom Kneževićem, koji je dobro poznat po brojnim bizarnostima, od kojih je najskorija ta da je izazvao pomor ribe u prirodnom dobru "Mika Alas".

Čini se da se Knežević sa goriva sada prebacio u neke "vodene" poslove, a da mu je zaštita životne sredine, kao i poštovanje osnovnih zakona daleko od prioriteta. 

Cisterna koja je bez ikakve dozvole postavljena kod "25. Maja" potpuno je šokirala prolaznike, kao i zaposlene u objektima koji se nalaze na ovom potezu, a o tome da se radi o bezobrazluku koji nema granice, posvedočio je i jedan prolaznik.

- Kada sam slobodan volim da prošetam ovuda i stvarno ne mogu da verujem da neko mirne savesti može da ostavi cisternu na sred keja, kao da je to privatno parkiralište. Ljudi ovde dolaze da se odmore od gradske vreve, a ne da bi udisali isparenja benzina i gledali to ogromno, prljavo vozilo. Pozivam nadležne da reaguju, kako svaka šuša ne bi mislila da je ovo njegova privatna prćija - navodi Aleksandar Petrović za Republiku. 

Za kompaniju "Knez petrol" pravila očigledno ne postoje.

KRALJ BAHATOSTI

Cisterna ovog lanca benziskih pumpi uslikana je i u maju, kako vozi u suprotnom smeru, na jednoj od najprometnijih beogradskih saobraćajnica, odnosno na Pupinovom mostu, gde je samo pukom srećom izbegnuta tragedija.

Kao i uvek niko iz "Knez petrola" se nije oglasio, niti izvinio za incidente koji se samo množe.

Podsećanja radi, sredinom avgusta je na benzinskoj pumpi "Knez petrol" u čačanskom selu Trbušani curio gas, usled pucanja plinske cevi, što je moglo da izazove nezapamćenu tragediju da je došlo do eksplozije. Na sreću, nadležne ekipe su brzo reagovale.

Biznismen Srđan Knežević, vlasnik "Knez petrola", o čijim marifetlucima je Republika pisala u nekoliko navrata, pokušao je i da JKP "Beogradske elektrane" proda mazut čiji je kvalitet ispod svakog standarda. Da prevara bude uspešna sprečila je kontrola kvaliteta, koja je ustanovila da je mazut ispod svake norme.

Knežević se "proslavio" i time što je u doba krize sa gorivom u martu mesecu, njegova kompanija tražila od pumpi da ograniče isporuku, čime je pokušao da mešetari, a gorivo koje je sklonio da kasnije prodaje po višoj ceni.

Foto: Privatna arhiva

Cisterna koja stoji na šetalištu kod "25. Maja"

BEZ ODGOVORA

Na pitanja Republike prolseđena "Knez petrolu", zbog čega se cisterna nalazi kod "25. Maja", ima li dozvolu za to, kao i da li su svesni da krše zakon i da se bahate na ovaj način, do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.