MARKO MILOŠEVIĆ POSTAO BOS RUSKE MAFIJE? On se vraća, njegovi poslovi su ovde - šok tvrdnje srpskog publiciste


IZVOR: Republika - 23.12.2021 | 21:00


Tomislav Kresović, publicista i politički analitičar izneo je šokantne i krajnje neproverene informacije o sinu nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, Marku Miloševiću, za kojeg tvrdi da je, navodno, na čelu jednog ozbiljnog kartela.

Foto: Profimedia/AFP
MARKO MILOŠEVIĆ POSTAO BOS RUSKE MAFIJE? On se vraća, njegovi poslovi su ovde - šok tvrdnje srpskog publiciste

Prema njegovim rečima on je jedan od bosova ruske mafije.

Iako nigde ne postoji zvanična potvrda njegovih tvrdnji, Kresović kaže da ima informacije. 

- Marko Milošević je sada jedan od međunarodnih bosova ruske mafije između Azije i Evrope. On vodi jedan ozbiljan kartel mafije. Marko se vraća, njegovi poslovi su ovde - rekao je Kresović u intervjuu za Jutjub emisiju Centar.

Kresović navodno zna da Marko sada govori tečno ruski jezik i da je možda, kako je naveo, pod okom ruske bezbednosti kao sin bivšeg predsednika Jugoslavije.

- Na kraju krajeva, majka mu je živela tamo. Živela je u mestu Barviha. To je rusko Dedinje, a tamo nije mogla da živi od svoje penzije - rekao je Kresović, ne navodeći dokaze ni za ovu svoju tvrdnju.

Foto: youtube.com/TV HAPPY

 

Ono što bi trebalo napomenuti da za sada ne postoji ni jedan zvanični podatak ili potvrda Kresovićevih reči o tome čime se bavi sin nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića. Ono što je dodatno upitno u celoj priči je što i sam Kresović nije ponudio argumente za svoje tvrdnje.

Prema njegovim rečima Marko je tokom devedesetih radio drogu i cigarete.

- On i njegovi drugovi su bili preteča Zemunskog klana. U jednom trenutku je bio ozbiljniji od Željka Ražnatovića Arkana jer je iza sebe imao Radeta Markovića - rekao je Kresović.

Kad smo kod Arkana, postoji priča da je on šamarao Marka Miloševića, ali to prema izjavi Žarka Popovića, nekadašnjeg šefa odeljenja za krvne delikte nije istina.

- Arkan nije šamarao Marka Miloševića. Ni u ludilu. Inače Slobodan Milošević je voleo i poštovao Arkana. Ne verujem da bi se Arkan usudio na tako nešto.

Ali postojao je neko ko se usudio. I to javno. Bio je to Rade Ćaldović Ćenta, žestoki momak iz perioda devdesetih.

Foto: youtube.com/ Goli Zivot TV HAPPY/screenshot

 

- Rade Ćaldović je tog dana kupovao neki parfem u fri-šopu na aerodromu. Nije imao sitno, pa je prodavačici dao 100 maraka. Ona mu je rekla da nema sitno da mu vrati i onda je on uzeo parfem i rekao da će doći ovih dana da plati. Vlada Tref i Marko Milošević su držali sve fri-šopove u Srbiji. Imali su monopol nad tim. Milioni su se tu okretali. I priđe Marko, počne da pridukuje nešto Ćenti i ovaj mu udari takvu šamarčinu da ga je izvrnuo naopako. Eto, tako je bilo - ispričao je Popović u emisiji Aktuelnosti na TV Happy.

Marko je drugovao sa Vladom Trefom. Još kao mali je pokazao interesovanje za automobile i brzu vožnju, pa se sa 18 godina, 1992. učlanjuje u auto-moto klub kod Trefa.

- Konačno je otac prestao da me grdi što vozim brzo i uništavam automobile -  izjavio je jednom prilikom Marko, aludirajući na vožnju za auto-moto klub, nakon što je ranije navodno upropastio i slupao skoro 20 automobila.

Foto: Promo foto

 

Kao profesionalni vozač ostvario je nekoliko uspeha, međutim, kasnije je isplivalo da je navodno u nekim trkama ostalim učesnicima "skretana pažnja" na to sa kim se trkaju. Kroz ovaj sport, on postaje veliki prijatelj sa Trefom. Tref je likvidiran 20. februara 1997. godine na ulazu u Sava centar, ispred kancelarije svoje firme, a ovo ubistvo do danas je ostalo nerazjašnjeno.

Možda i zbog toga što je zločin često dovođen u vezu sa upravo Markom Miloševićem.  Do pucanja prijateljstva dolazi kada se Tref jednog dana vraća kući jer je zaboravio pasoš, da bi uhvatio na delu svoju drugu ženu Bojanu i Marka. Prebija ih oboje, ali mu je Marko navodno tom prilikom zapretio da "neće još dugo". Ubrzo biva ubijen, a nakon što je ovu priču ispričao njegov sin iz prvog braka i njega ubijaju.

BONUS VIDEO