BOJANA IZ UŽICA MEDICINSKI FENOMEN: Čita i piše obrnuto, telefon i tastaturu drži naopako!


IZVOR: Republika.rs - 18.05.2021 | 09:27


Bojana Ilić (37) iz Užica predstavlja pravi fenomen. To su joj rekli i američki stručnjaci, koji su nakon ispitivanja utvrdili da ova žena ima obrnutu percepciju, budući da čita i piše naopako.

Foto: printskrin/Jutjub

Bojana Ilić

Kada sam počela da radim u gradskoj upravi bio mi je potreban jedan program za unošenje podataka, nismo znali šta ćemo i kolega informatičar mi je rotirao monitor, ja sam okrenula tastaturu i sad radim normalno - rekla je ova Užičanka za TV Prva.

Čak i njeni sugrađni ne mogu da ne odreaguju kada je sretnu na radnom mestu ili parku dok čita novine.

- Radila sam u pisarnici na overi dokumenata, niko nije bio ravnodušan, neki su grdili, mislili su da se foliram, neki su snimali, neki slikali, hteli su čak i kod načelnika da me tuže. On čovek nije znao šta će sa mnom i morao je da me premesti na drugo radno mesto - iskrena je Bojana.

Foto: printskrin/Jutjub

Ipak, iako naopako čita i piše, okolinu vidi sasvim normalno. Međutim, lekari kažu da je bolje da ne se ne hvata volana zbog orijentacije u vožnji.

Ono što je sigurno jeste da Bojana nije bolesna, već je samo rođena sa ovim fenomenom, koji je nesvakidašnji, ali sa kojim je naučila da živi.

Kada sam u restoranu i okrenem meni naopako, zaboravim se, konobari prilaze da mi kažu "okrenula si naopako meni". Ili ako držim telefon, prilaze mi da mi kažu da sam ga okrenula.

I njen sin drži telefon obrnuto kada gleda video snimke. Još nije utvrđeno da li je nasledio ovaj fenomen od majke, ili se samo ugledao na nju.