UKINUTA POTERNICA ZA MARIJOM MILOŠEVIĆ: Ponovo može u Srbiju!


IZVOR: Republika - 05.04.2021 | 21:04


Marija Milošević, ćerka Slobodana Miloševića i Mire Marković, posle 20 godina ponovo može u Srbiju pošto je nastupila zastarelost postupka koji se protiv nje vodio, zbog toga što je prilikom hapšenja njenog oca 1. aprila 2001. pucala u dvorištu vile Mir, iz koje je izveden.

Foto: youtube.com/ Azra Redžić Radulović

Marija Milošević

Kako je potvrđeno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, nastupila je apsolutna zastara krivičnog gonjenja Marije Milošević.

Ignorisala sud

- Očekuje se da u narednih nekoliko dana Prvi osnovni sud donese odluku o povlačenju poternice i naredbe o određivanju pritvora, koja su stavljeni 2006.godina jer se Marija nije odazvala na pozive - objašnjava sagovornik

Zastara postupka i povlačenja poternice protiv ćerke bivšeg predsednika poklopila se sa emitovanjem serije "Porodica", u kojoj je prikazan i događaj zbog kog se sudilo Mariji.

- Na teret su joj se stavljala krivična dela nedozvoljenog posedovanja oružja i ugrožavanje sigurnosti više ljudi, među kojima je bio i Čedomir Jovanović. Kada je Milošević ušao u automobil oko 4.30 ujutru, i kolona počela da napušta dvorište vile u Užičkoj broj 11, Marija je sa udaljenosti od oko pet metara iz revolvera "smit end veson" ispalila više hitaca a jedan je pogodio "audi" iz kolone - objašnjava izvor kako je zaista izgledao trenutak kada je Slobodan Milošević krenuo u Centralni zatvor. policija je istog dana kod Marije pronašla još jedan pištolj za koji nije imala dozvolu.

Foto: Tanjug/AP

Slobodan Milošević

Kako se saznaje, ona je neposredno posle pucnjave saslušana i u jedinom iskazu koji je dala priznala da je pucala., piše Kurir

- Pred tadašnjim sudijom Drugog opštinskog suda priznala je da je pucala, ali je u svojoj odbrani ispričala da je u noći između 30. i 31. marta 2001. gledajući vesti na televiziji videla maskirane ljude s čarapama na glavi i da se , kako je znala da je glava njenog oca ucenjena na pet miliona dolara, zplašila kako za njegov život, tako i za život ostalih ljudi.