Završeno saslušanje Ive Ilinčić: Nakon više od TRI sata ispitivanja, njen advokat poslao snažnu poruku


IZVOR: Republika - 21.01.2021 | 13:03


Mlada glumica Iva Ilinčić danas je dala iskaz u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu nakon što je optužila profesora glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje. Njeno saslušanje počelo je u 9 sati i trajalo je više od tri sata.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Iva Ilinčić

Njen advoka Jugoslav Tintor obratio se medijima ispred Palate pravde rekaviši da je ovaj postupak okidač i da posle njega više ništa neće biti isto.

- Ovaj predmet je samo okidač, posle njega neće biti ništa isto. Usložnjava se postupak, jer se na teret stavlja više dela i ima više žrtava, u interesuje svih je da se rasvetli ovaj postupak. Obzirom da su dva branilaca bila u postupku, oni su postavljali pitanja oštećenoj. Iva neće davati izjave, u ovom momentu nije zgodno, više od tri sata davala je iskaz, naći će primaran put da kaže sve. Otac nije prisustvovao saslušanju, angažovao je nas - rekao je Tintor.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Iva Ilinčić sa advokatom

Inače, Zoran Jakovljević, advokat Miroslava Mike Aleksića napustio je saslušanje glumice Ive Ilinčić, dok je njegova koleginica ostala - piše Espreso

- Pravi se velika medijska kampanja od ovoga i nije sve tako kao što izgleda - rekao je on i dodao da je saslušanje napustio jer "ima advokatske obaveze".

Foto: ST/V. LUKIĆ

Iva Ilinčić

Jakovljević je počeo da zastupa Miku Aleksića pre nekoliko dana, nakon što su mu prva dva advokata otkazala punomoćje jer su bliski prijatelji sa porodicama nekih žrtava.