URGENTNA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA ZA BEOGRAD: Od sutra od 23 časova u prestonici NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO!


IZVOR: Tanjug - 07.10.2020 | 10:28


Krizni štab za suzbijanje epidemije koronavirusa u Srbiji na današnjoj sednici doneo je važnu odluku.

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ/T. VALIČ

Foto: Ilustracija

Nakon sastanka odlučeno je da se od sutra (četvrtak, 8. oktobra) rad svih klubova restorana i kafića ograniči na 23 časa.

- Svi odbjekti mogu da rade do 23 časa, uključujići i one sa baštama, to stupa na snagu od stura - rekla je epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Darija Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da je situacija alarmantna.

Foto: pixabay.com

Krizni štab za borbu protiv korona virusa zasedao je danas. Podsetimo, epidemiolog dr Predrag Kon, član Kriznog štaba, izjavio je juče je u fokusu današnjeg zasedanja procena epidemiloške situacije.

- Osnovno je procena epidemiloške situacije, prvenstveno na teritoriji Beograda. U Beogradu se uočava blagi porast broja zaraženih i hospitalizacije. Razgovaraćemo i o nekim utakmicama od većeg društvenog značaja - rekao je dr Kon juče za Kurir.

 

 
$bp("Brid_02066010", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

On je ranije tokom dana izneo i svoj stav da bi maske mogle da budu obavezne ako se situacija pogorša, odnosno, on jeste za zaoštravanje mera, ali i kazni.

 

Između redova moglo bi se pročitati da su "neke utakmice" zapravo večiti derbi između Crvene Zvezde i Partizana, o čemu je dr Branislav Tiodorovoić već govorio prethodnih dana. Njegov stav je da nije moguće očekivati navijače na tribinama.

Foto: pixabay.com

Ono što epidemiolozi istIču poslednjih dana jeste to da nam krajem oktobra, početkom novembra preti treći talas korona virusa.

Prema jučerašnjem preseku, u Srbiji je na korona virus testirano 7.076 osoba i od toga je njih 120 bilo pozitivno, a jedna osoba je preminula. Ovaj broj zaraženih najveći je još od 27. avgusta kada smo imali 125 novootkrivenih slučajeva. Na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije, prema poslednjim podacima, nalazi se 19 pacijenata.

Ono što takođe zabrinjava, jeste to što je već danima gotovo polovina novozareženih na dnevnom nivou iz Beograda.