(FOTO) Ovako se Beograd sprema za najduži policijski čas!


IZVOR: Republika - 10.04.2020 | 12:34


Uskoro počinje najduži policijski čas od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji i to u trajanju od čak dva i po dana, odnosno 60 sati! Predviđeno je da traje od danas u 17 časova, pa sve do ponedeljka u 5 sati ujutru.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Foto: Ilustracija

U ovom trenutku Srbija broji 2.867 obolelih i 66 umrlih, pa su Vlada Srbije i oba Krizna štaba odlučili da pooštre mere u socijalnom distanciranju. Kao što je poznato, na Sajmu u Beogradu su smešteni pacijenti zaraženi koronavirusom, a kakvo je stanje ispred ulaza pogledajte u fotografijama u nastavku teksta.

POGLEDAJ GALERIJU

Tokom najdužeg policijskog časa od uvođenja vanrednog stanja neće raditi prodavnice, pekare, apoteke i ostale uslužne delatnosti, baš kako je i do sada bio slučaj.

Kupovinu svih neophodnih potrepština građani su mogli da obave još danas (petak) od 8 do 15 časova, kada će se prema aktuelnom radnom vremenu zatvarati marketi i apoteke.

To je uslovilo redove ispred prodavnica, budući da su naši građani morali da se opskrbe neophodnim namirnicama. POGLEDAJ GALERIJU

Improvizovane pijace su takođe imale posla. POGLEDAJ GALERIJU

Onog trenutka kada počne policijski čas, u petak u 17 časova, na ulicama će moći da budu samo oni koji imaju specijalne dozvole za rad.

Da se kreću u to vreme, mogu samo oni koji moraju da rade kako bi bilo obezbeđeno funkcionisanje svakodnevnog života, ali za to im je potrebna posebna dozvola za kretanje, kao i radni nalog poslodavca.