Zbog koronavirusa SVIM studentima koji borave u domovina naloženo da ih napuste!


IZVOR: telegraf.rs, republika.rs - 16.03.2020 | 19:59


Direktor Studentskog centra "Beograd" Goran Minić obavestio je danas studente da se objekti ove ustanove zatvaraju zbog sprečavanja širenja infekcije korona virusom.

Foto: youtube.com/printscreen

Foto: Ilustracija

Ovo privremeno napuštanje soba nije administrativno iseljenje iz studentskog doma, već samo preventivna mera u opštem interesu, navodi se u obaveštenju.

- Svoje stvari možete poneti sa sobom ili ih ostaviti u sobi do povratka u dom. Ukoliko imate neki poseban problem u vezi sa napuštanjem doma (bolest, nemogućnost prelaska granice, problem s prevozom) obratite se upravniku doma u kom stanujete i pisano obrazložite situaciju u kojoj se nalazite - navodi se u obaveštenju Gorana Minića.

Zaključno sa današnjim danom zatvaraju se i restorani: Agronom, Farmacija, Glumac, Đušina, Obilićev venac. U ostalim restoranima večera će se služiti do 20 odnosno do 20.30 časova, po uobičajenom režimu.

Studentima je upućena molba da domove napuste do utorka, 17. marta, do 18 časova.

U utorak će se obroci služiti u restoranima: Studentski grad, Karaburma, Patris Lumumba, Rifat Burdžović, Kralj Aleksandar Prvi, Voždovac, Košutnjak, Zemun i Mika Mitrović, prema sledećem rasporedu: doručak od 8 do 9.30, ručak od 11 do 14.30. Uz ručak će se deliti suvi obroci za večeru.

Od 18. marta restorani neće raditi.

Sve informacije studenti mogu da prate na sajtu: www.sc.rs.