Guberinić (CarGo): Zorana Mihajlović neće moći da sakrije prekoračenje ovlašćenja i politički pritisak na Tužilaštvo


IZVOR: Republika - 05.12.2019 | 12:57


Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo Technologies, rekao je da mu je žao što se ministarka Zorana Mihajlović nije pojavila na Prvom nacionalnom forumu posvećenom malim i srednjim preduzećima i što nije mogao da joj konačno uživo postavi pitanje šta ima protiv CarGo-a, domaćeg startapa koji posluje potpuno elektronski.

Foto: Medija centar Beograd

Vuk Guberinić

Ministarka Zorana Mihajlović čini sve da ugasi kompaniju CarGo jer je u tom cilju prekoračila svoja ovlašćenja i vrši politički pritisak na Tužilaštvo.

- Ministarka se poziva na Uber koji često koristi dok boravi u Londonu, ali je zanemarila da kaže da je Uber registrovan u Holandiji, isto kao i neke kompanije koje posluju kod nas u Srbiji, a koje ministarka favorizuje iz nepoznatih ili možda poznatih razloga. CarGo radi u Srbiji i registrovan je u našoj zemlji kao softverska kompanija. Ili ministarki smetaju mladi ljudi sa računarima ili je u pitanju nešto mnogo ozbiljnije čime moraju da se pozabave institucije - navodi Guberinić.

Direktor CarGo je rekao da će svetlost dana ugledati i dokazi kako ministarka Mihajlović onemogućava rast i razvoj kompanija i inicijativa koje očigledno ometaju njene lične poslovne poduhvate.

- Izgleda da je za ministarku ili za njene partnere CarGo najveći problem Srbije jer je spremna da prekorači svoja ovlašćenja kako bi onemogućila rad CarGo-a. Međutim, nijedan rukopis takvih nedela nije zauvek nestao, pa neće izgoreti ni rukopisi nedela Zorane Mihajlović i neće moći da sakrije prekoračenje svojih ovlašćenja koliko god se trudila - kazao je on. 

Guberinić je rekao da se firma suočava sa velikim pritiscima, a da je najveća ironija što je CarGo prva kompanija iz Srbije, koju je prepoznao prestižni Forbs, te da se umesto sa fer poslovnim uslovima ova kompanija suočila sa nezabeleženom torturom.  

- Poreska policija i poreska inspekcija su već mesecima u firmi. Bili su nam iz visokotehnološkog kriminala, sve moguće i nemoguće su pretresali. Ne mogu ni da prebrojim više koliko puta smo bili na raznim svedočenjima i saslušanjima u 29. novembra. Ništa od toga nam ne smeta, u potpunosti sarađujemo sa svima, ali jedini rezultat ovoga je onemogućavanje još bržeg razvoja kompanije. Ali, mi ne odustajemo. Tek ćemo da se borimo - rekao je Guberinić.

Direktor CarGo zaključio je da CarGo nastavlja svoju borbu uprkos "hapšenjima, zavrtanjima ruka, lupanjima automobila i napadima na kombije za osobe sa invaliditetom".