(FOTO) Pogledajte ovaj bezobrazluk u Crnoj Gori: Đetići paukom nose samo srpske automobile, druge ne diraju!


IZVOR: Goran MITROVIĆ - 09.08.2019 | 05:29


Crnogorci su još jednom dokazali da očima ne mogu da vide Srbe i sve što je srpsko! Maltretiranje svakog ko je Srbin nije nikakva novost u Crnoj Gori, a naruku im ide i letnja sezona, pa je Đetićima sada očigledno najlakše da se sa Srbima koji su odlučili da godišnji odmor provedu na crnogorskom delu Jadrana obračunavaju preko vozila. Trn u oku nisu im Albanci, Hrvati ili Bosanci, nego baš pripadnici srpskog naroda.

Foto: ST/P. ROSIĆ

Ovde je bio automobil sa našim tablicama

IŽIVLJAVAJU SE

Jedan od najsvežijih primera brutalnog iživljavanja nad srpskim turistima je podizanje njihovih vozila sa mesta gde je parkiranje nedozvoljeno. Službe "Parking servisa" u Crnoj Gori paukom namerno dižu samo automobile srpskih registracija, dok one koji imaju hrvatske, albanske ili neke druge strane tablice ignorišu kao da ne postoje.

Ovakvoj situaciji svedočio je jedan čitalac Srpskog telegrafa, koji je iz objektivnih razloga insistirao na anonimnosti, a koji se sa suprugom i sinom odmara u jednom od popularnih crnogorskih letovališta. Tamo je, kako ističe, najpre od meštana upozoren da izbegava parkiranje na ulici, a onda se uverio u te njihove reči kada je svojim očima video kako pauk odnosi isključivo vozila sa srpskim tablicama. On nam je poslao fotografiju na kojoj se vidi prazno mesto gde je do malopre stajao automobil srpskih registracija.

SVEDOK: Sporne su samo srpske tablice, njih kad vide, odmah kupe vozilo

- Stajali su u nizu golf cetinjskih oznaka, golf iz nekog grada u Srbiji i onda automobil švajcarskih tabli i svi su bili parkirani na delu kolovoza koji nije namenjen za zaustavljanje. Pokupili su, naravno, samo golf sa srpskim tablama i otišli. Bilo je više nego očigledno da hvataju samo kola iz Srbije - šokirano priča svedok ovog događaja, još jednom se uveravajući u mržnju Crnogoraca prema Srbima.

Foto: ST/P. ROSIĆ

Prošli bez kazne - I ovde je zabranjeno parkiranje, ali njih pauk nije dirao

On je svoje mišljenje potvrdio nizom sličnih situacija koje su ga zatekle otkad je sa porodicom pre pet dana došao na Crnogorsko primorje.

- Problem je što ovde ima jedna javna parking-garaža, koja ne može da primi sva auta. Tamo gde može da se parkira na ulici, meštani ne dozvoljavaju, jer taj prostor čuvaju za svoje goste iako je to javna površina. Svađaju se i prete, mom rođaku su prošle godine namerno izgrebali kola - jada se ovaj čovek.

ALBANCE NE DIRAJU

On kaže da od gostiju u mestu gde on boravi prednjače Srbi, ali da ima dosta ljudi iz Albanije i Rusije, dok je tradicionalno mnogo i naših gastarbajtera iz Austrije i Švajcarske.

- Njih niko ne dira, oni su bezbedni, pa makar bili i Srbi. Sporne su samo srpske tablice, njih kad vide, odmah kupe vozilo - navodi naš čitalac.

Srbi traže prijem zbog diskriminacije

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta u Crnoj Gori Momčilo Vuksanović zatražio je od tamošnje delegacije EU prijem zbog očigledne diskriminacije srpskog naroda u svim delovima javnog života. Vuksanović je naveo da su Srbima u Crnoj Gori uskraćena sva stečena i Ustavom zagarantovana prava, dodajući da državne institucije ni u jednom slučaju nisu uvažile mišljenja Zaštitnika ljudskih prava i sloboda u vezi sa pritužbama Saveta o diskriminaciji.