Nevreme urnisalo Zapadnu Srbiju, protutnjalo i Kraljevom! Bujice kiše na ulicama, grad uništio SVE


IZVOR: Republika - 02.08.2019 | 17:16 >> 17:35


Krupan grad praćen jakim pljuskom i grmljavinom, obrušio se u petak popodne na više gradova i sela u zapadnoj Srbiji.

Foto: facebook.com/Sasa Smiljanic‎

Nevreme u Zapadnoj Srbiji

Najveću štetu pričinio je u Arilju, gde su ledenice veličine oraha oštetile nekoliko automobila, stradao je i crep na nekoliko kuća, a nevreme je za svega nekolio minuta „pokosilo“ brojne voćnjake, bašte i njive.

- Grad u kome je bilo ledenica veličine teniske loptice padao je oko 15 minuta. Materijalna šteta je velika, oštećeni su krovovi na nekoliko kuća, a štete ima i na desetinama automobila. Izvesno je i da je poljoprivredno zemljište zahvaćeno gradom - rekao je zamenik predsednika opštine Arilje Branko Vukajlović.

Grad je najjačim intenzitetom padao u ariljskom selu Virovo.

 

 

Grad nije mimoišao ni požeški kraj, u selu Gorobilje zabeležena je šteta na poljoprivrednim kulturama.

I na obodima Užica ništa nije bilo bolje, u industrijkom predgrađu Sevojnu i u nekoliko sela.

Nevreme je zahvatilo i dragačevski kraj, Guču i okolna sela, a kako je izgledalo pogledajte OVDE

NEVREME PROTUTNJALO KRALjEVOM I OKOLINOM

Nevreme praćeno pljuskovima, grmljavinom i olujnim vetrom protutnjalo je u petak između 17.30 i 18 sati Kraljevom i okolinom, pričinivši materijalnu štetu na objektima i automobilima.

Snažni udar vetra odneo je deo krova na stambenoj zgradi u kraljevačkom naselju Moša Pijade, kao i crepove sa nekoliko zgrada i kuća u prigradskim naseljima, rušeći i obarajući grane i rušeći trula stabla. Stradalo je i nekoliko automobila u Karađorđevoj ulici i Vojnom naselju na koja su pala stabla i prava je sreća da tom prilikom niko nije povređen.

A, koliku je štetu prouzrokovalo kratkotrajno, ali snažno nevreme biće poznato čim šteta bude prijavljena nadležnim službama.