"PRIMICAO MI SE, PA ME DODIRIVAO POLNIM ORGANOM!" Kakav smo to narod postali? Devojka doživela TRAUMU na liniji 50 - Opisala napad MANIJAKA (FOTO)


IZVOR: Republika/D.B. - 08.02.2024 | 15:52


Ovi slučajevi nisu izolovani incidenti, već se, nažalost, često dešavaju.

Foto: Shutterstock, Printscreen/https://www.youtube.com/@BeogradGSP
"PRIMICAO MI SE, PA ME DODIRIVAO POLNIM ORGANOM!" Kakav smo to narod postali? Devojka doživela TRAUMU na liniji 50 - Opisala napad MANIJAKA (FOTO)

Jedna mlada Beograđanka nedavno je doživela neprijatnost u gradskom autobusu, kada ju je, prema njenim tvrdnjama, seksualno uznemiravao nepoznati momak.

Ona je istakla da je važno da se o ovakvim situacijama otvoreno govori i da se ne ignorišu, kako bi se zaštitili svi putnici, posebno žene i deca.

Ovaj slučaj nije usamljen, jer je i prethodnoj prilikom jedna druga Beograđanka doživela slično iskustvo na liniji broj 33, gde joj niko od putnika nije pritekao u pomoć. Očigledno je da je seksualno uznemiravanje u javnom prevozu ozbiljan problem koji zahteva hitnu reakciju i osvešćivanje celokupne zajednice.
 

- U 50-ici mi je neki dečko prišao i jako nepristojno mi prilazio što bliže i dodirivao me svojim polnim organom. Samo želim da ljudi, deca, žene, bilo ko, ko je u takvoj situaciji ne ćuti kao ja što sam uradila. Bio je tamniji, crne kose i brade i nizak je - upozorila je ona.

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

 

Učestala seksualna uznemiravanja u gradskom prevozu

 Krajem 2022. godine, grupa putnika na liniji 43 je intervenisala kada je muškarac seksualno uznemiravao dve maloletne devojčice. Ova situacija jasno ukazuje na potrebu za većom pažnjom i zaštitom putnika, naročito u javnom prevozu gde su ljudi često izloženi ovakvim rizicima.

Značaj reakcije zajednice

Ovi slučajevi pokazuju koliko je važno da zajednica reaguje i pruži podršku žrtvama seksualnog uznemiravanja. Takođe, ističe se potreba za edukacijom i podizanjem svesti o ovom ozbiljnom problemu kako bi se stvorilo okruženje u kome se svako oseća sigurno i zaštićeno.

Hitna reakcija i prevencija

Seksualno uznemiravanje u javnom prevozu zahteva hitnu reakciju nadležnih institucija i preduzimanje preventivnih mera. Važno je da se putnici ohrabre da prijave bilo kakve neprimerene situacije i da se uspostave mehanizmi za brzu intervenciju kako bi se ova vrsta ponašanja suzbila i sprečila.


Neprijatnosti u gradskom prevozu, kao što je seksualno uznemiravanje, zahtevaju ozbiljnu pažnju i delovanje cele zajednice. Važno je osuditi ovo ponašanje i pružiti podršku žrtvama, kao i preduzeti konkretne korake ka stvaranju sigurnijeg i zaštićenijeg okruženja za sve putnike.

BONUS VIDEO: