BEOGRAD POD OPSADOM, POČINJE ODBRANA OD POPLAVA, SAVA JEZIVO NADOLAZI!


IZVOR: Republika - 19.03.2018 | 22:02


Republički hidrometeorološki zavod je za područje Srbije objavio upozorenje na hladno vreme, sneg i stvaranje snežnog pokrivača.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Reka Sava

Kako se navodi, do 25. marta će biti hladno sa pojavom jutarnjeg mraza (od minus 4 stepena do nule) i dnevnim temperaturama znatno ispod prosečnih vrednosti.

Od srede do petka u svim krajevima Srbije padaće sneg i doći do stvaranja, odnosno povećanja visine sneznog pokrivača. 

Na severu zemlje se očekuje snežni pokrivač visine 5 do 10 centimetara, u ostalim krajevima 10 do 20 cm, lokalno i više, saopštio je RHMZ. 

Ulaz motornim vozilima kod Kule Nebojša, pod Kalemegdanom, u Beogradu, od sutra će biti zabranjen zbog uvođenja redovne odbrane od poplava.

 

To je danas najavio gradski Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa s građanima.

Gradski Štab za vanredne situacije je uveo redovnu odbranu od poplava na vodnoj jedinici Beograd, desni nasip i obaloutvrda uz Dunav od Kule Nebojša do Bastiona Sv. Jakova i desni nasip uz Savu od Pepelišta TENT-a nizvodno.

Redovna odbrana od poplava u toj zoni uvedena je 18. marta od sedam sati.

Iz Sekretarijata apeluju na građane čija su vozila kod Kule Nebojša da ih uklone danas, da ne bi ostala zarobljena vodom.