HITNO SE OGLASIO MUP! Plasirane su brutalne laži, SVE KATEGORIČKI DEMANTOVANO!


IZVOR: Republika - 09.02.2022 | 07:44


Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se zvaničnim saopštenjem povodom spekulacija koje je objavio opozicioni portal Nova.

Foto: Aleksandar Nalbantjan
HITNO SE OGLASIO MUP! Plasirane su brutalne laži, SVE KATEGORIČKI DEMANTOVANO!

- Ministarstvo unutrašnjih poslova iznosi relevantne podatke, nije deo političke igre u koju pojedini mediji očigledno žele da ga uvuku, i u njoj ne učestvuje ali ne može da se ne zapita kojim to metodama od kompletne statistike o prijavama prebivališta u poslednjih godinu dana u Beogradu, koja ne odstupa od prethodnih godina,  portal Nova  izvlači zaključke koji nikako ne odgovaraju istini i ne mogu da se uklope sa jasnim jezikom brojeva - ističe se u saopštenju MUP.

- Prethodno saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova o migratornim kretanjima u Beogradu, ma koliko to Borko, Borislav ili kako god da se zove, Stefanović i  portal Nova želeli, nije bilo "pokušaj demantija" Stefanovića, već iznošenje činjenica kako bi se sprečili njihovi pokušaji obmanjivanja javnosti - dodaje se u saopštenju.

Prema navodima MUP, činjenica je da sedam lica ima prijavljeno prebivalište u ulici Cara Nikolaja II broj 72 - jedno je prijavljeno 1946, jedno 1992, jedno 1999., jedno 2001. i troje lica u januaru 2022. godine.

Foto: youtube.com/printscreen

Borislav Stefanović

- Znači, ne 20 lica, kako tvrdi Borko Stefanović, nego ukupno 7, od toga troje u januaru ove godine. Ne znamo po kojim matematičkim pravilima su došli do zaključka da je 3 jednako 20, a još manje kako taj podatak potvrđuje laž o stotinama nepostojećih novoprijavljenih građana, odnosno glasača koje Borko Stefanović navodi. Uz naše skromno poznavanje statistike ta tri novoprijavljena lica ne mogu uticati ni na statističku grešku u izbornom procesu - konstatuje se u saopštenju.

MUP ističe i da je zanimljivo je i da  portalu Nova nisu bili interesantni svi ostali podaci Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su precizno predočeni.

- A koji im verujemo ne odgovaraju jer ne potkrepljuje njihove želje i želje njihovih mentora, pa se ova medijska kuća i dalje bavi nepostojećim adresama i "fantomskim stanarima/glasačima" koje proziva Stefanović, a zanemaruje zvanične podatke. Ministarstvo unutrašnjih poslova razgovara jezikom činjenica i preciznih podataka, izneli smo ih na jednostavan način i ko je želeo razumeo je, a oni koji to neće nastaviće da vode borbu njihovih političkih lidera, bez osnova i činjenica degradirajući sebe - zaključuje se u saopštenju.