Vesić ugostio Bregovića u Starom dvoru pred koncert (FOTO)


IZVOR: Republika - 18.08.2021 | 14:26


Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podelio je danas zadovoljstvo sa Goranom Bregovićem što će večeras sa Bijelim dugmetom svirati u Beogadu i otvoriti Bir fest, i naglasio da je Bregović jedina osoba pored Novaka Ðokovića koja najviše radi na promociji Beograda.

Foto: printskrin

Goran Bregović i Goran Vesić

Vesić je naglasio da ne postoji osoba koja je više promovisala Beograd i našu muziku i učinila više na promociji Grada od Bregovića.

Iako je rado viđen u svetu Bregović je, kako kaže Vesić, srećan što će nastupati u Beogradu, jer je ipak najlepše svirati kod kuće.

- Večeras nastupa na Ušću, sutra će ga videti u Nici. Svaki dan u nekom delu sveta priča svoju muzičku priču o Beogradu - naveo je Vesić i podsetio da će na Bir festu nastupiti 60 bendova.

 

 

- Ako izuzmeo jedan novogodišnji koncert ovo je prvi njegov besplatni koncert u Beogradu posle 1977. godine i Hajdučke česme, koji važi kao jedan od njaznačajnijih u istoriji Beograda - rekao je Vesić za Tanjug.

Vesić je dodao da je Bregoviću pokazao zgradu Skupštine grada -  Dvor sa kraja 19. veka.

- Pokazao sam mu i ''Legiju časti'' koju smo 1920. godine dobili od Francuske Republike i koju Beograd s ponosom čuva. S obzirom na to da je dugo živeo u Parizu, zna šta to znači kada su u pitanju odnosi Francuske i Srbije - rekao je Vesić i naglasio da su mu uvek prijatni razgovori s Goranom koji dobro poznaje istoriju.

Zamenik gradonačelnika podsetio je da je Bir fest naša najveća manifestacija.

- Srećan samo što smo ove godine uspeli da je organizujemo, ulaz je besplatan ali uz poštovanje epdemioloških mera - neophodna je potvrda o vakcinaciji, preležanoj koroni ili negativan PCR - rekao je Vesić.

Onaj ko nema potvrdu, kod TC Ušće moći će da uradi brzi antigen test, dodao je Vesić i naglasio da se sve to radi kako bi svi bili sigruni da se niko neće zaraziti.

Mislim da je to dobar princip i Beograd to radi kao suorganizator ovog događaja, a to je bio slučaj na svakom koncertu koji je tokom leta održan.

- To je bila naša odluka jer je ovo jedini način na koji Grad Beograd "pristaje" na organizaciju muzičkih događaja. Tako će biti i na zatvaranju BELEF-a, na koncertu Plasida Dominga, a tako će biti i ubuduće sve dok traje ovakva epidemiološka situacija - rekao je Vesić.

Na ovaj način svi želimo da pokažemo da Beograd živi" i da je "Beograd svet", rekao je Vesić i naglasio da nema puno gradova u Evropi gde se u ovom trenutku održavaju ovako veliki festivali.

Beograd može da pokaže da živi punim plućima, zbog čega je i slogan tokom čitavog leta bio "Beograd živi", rekao je on.