"Oko sokolovo" i "pauk" strah i trepet za bahate vozače: Ni skidanje tablica na pomaže


IZVOR: Republika - 13.08.2020 | 11:43


Od kako je Beograd uveo nosi sistem snimanja nepropisno parkiranih vozila "Oko sokolovo" već za nešto manje od mesec dana beleži se značajan broj napisanih kazni kao i uklanjnje parkiranih vozila sa nedozvoljenih mesta.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Pauk odnosi nepropisno parkirano vozilo

Zamenik gradonačelnika aktivno prati funkcionisanje novog sistema naplate i kažnajvanje nepropisno parkiranih vozila, te se na svom fejsbuk profilu i oglasio:

-  Još jedan bahati vozač koji je skinuo tablice misleći da može da prevari sistem Oko sokolovo. Parkirao je u Beogradskoj i zauzeo ceo trotoar pa su ljudi morali da se provlače između zgrade i automobila. Snimljen je iz automobila i odmah su alarm dobili najbliža patrola saobraćajne policije i Parking servis. Skoro istovremeno su ga prijavili građani i sve više prijava dobijamo upravo od građana koji ne žele bahato parkiranje u svom gradu. Sada je automobil na placu pa će lepo da plati i kaznu i odnošenje automobila paukom. A poslaćemo i prijavu saobraćajnoj policiji jer nema tablice - napisao je Vesić na svom profilu